CHP’li 95 vekilden kurultay öncesi Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması!

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 11:23 am - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 11:51 am

CHP’li 95 milletvekili, kurultay öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘na destek açıklaması yaptı. Açıklamada, “Sayın Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz” denildi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 95 milletvekili hafta sonu gerçekleştirilecek olan kurultay öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. Basın açıklamasını 95 milletvekili adına İzzet Akbulut yaptı.

Akbulut, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

*130 milletvekilinden 95’i olarak hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan Kurultayımızda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde imzalarımız verdik

*Geldiğimiz noktada CHP, yenilenen örgütleriyle, yenilenme sürecini başlatmıştır. Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rotada ilerlemesi kaçınılmazdır.

*CHP, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidedir.

“SEÇİM SONUCUNUN SADECE KILIÇDAROĞLU’NA KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

*Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kesilmesi, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz.

“BİRBİRİMİZLE KAVGA EDECEK ZAMANIMIZ YOK”

*Genel Başkanımız yenilenme hamlesinin tüzük kurultayıyla sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir. Önümüzdeki birinci hedef 2019’da olduğu gibi genel başkanımızın önderliğinde görevini sürdürerek, halkçı belediyeciliği temsil eden, yerel yönetimdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır. Birbirimizle kavga edecek zamanınız yok. Ama fikirlerimizin zenginliğiyle güçlenecek bir partimiz var bizim. Yenilenme süreci ayrışarak değil, birleşerek gerçekleşecektir.

“KILIÇDAROĞLU LİDERLİĞİNDEKİ YENİLENME SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ”

*Bizler 95 milletvekili olarak, tarihten gelen gücümüzle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize miras bıraktığı partimizin, yenilenme sürecinin genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini görüyor, bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle Sayın Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz.

Kılıçdaroğlu “Partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim” sözüyle kimi kastetti?