Kılıçdaroğlu “Partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim” sözüyle kimi kastetti?

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 7:24 am - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 7:24 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim” ifadelerini kullanmış CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel de tepki göstermişti. Parti kurmayları konuya açıklık getirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Partinin son MYK’sından sonra genel merkez kanadı Kılıçdaroğlu’nun hafta sonuyla ilgili rahat olduğu vurgusunu yineliyor.  Parti kurmayları “Genel başkan çok rahat. Normalde son MYK sonrası bir veda konuşması yapar ama bu sefer veda konuşması bile yapmadı. Kimseye teşekkür ya da veda etmedi. Kazanacağını bilmese aday olmaz” diyor.

CHP’de büyük kongreye geri sayım başladı! İşte Özgür Özel’in İstanbul delegelerinden aldığı imza sayısı

“PARTİYİ SOSYAL DEMOKRAT BİRİNE BIRAKACAĞIM” ÇIKIŞI

Öte yandan, genel merkez koridorlarında Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kurultaya divan başkanı olarak önermesi ve “Partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim” çıkışı da konuşuluyor. İmamoğlu’nun divan başkanlığı için “Genel başkan akıllıca bir hamle yaptı. Özgür Özel’in itiraz etmeyeceği bir adayı gösterdi ve sıkıntıyı bitirdi” değerlendirmesi yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim” sözüyle ilgili de “Aklında elbette bir isim vardır. Orada kimi kastettiğinden çok mevcut adayların bu tanıma uymadığını söylüyor. Özgür Bey’in partiyi sosyal demokrat yolda götüremeyeceğini düşünüyor. Yoksa devredilen bir genel başkanlık yok. Saltanat yok” deniliyor.

Özgür Özel’den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki