CHP’den ‘yeni danışman’ iddialarına tepki! “Görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez“

Yayın tarihi: 3 Eylül 2023 Pazar 11:17 am - Güncelleme: 3 Eylül 2023 Pazar 11:17 am

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içerikli tweetleri ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker’in Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atanmasına CHP içinden ilk tepki geldi. CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Gamze Taşçıer, atamanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Batman Belediye Başkanı Aday Adayı ve Milletvekili Aday Adayı olan Perinaz Mahpeyker’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı olduğu iddiası tepkilere neden oldu. CHP’li Taşçıer, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu ATATÜRK’e ve onun en temel ilkesi LAİKLİĞE borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!“

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddia edilen Perinaz Mahpeyker’den açıklama