CHP’den Sadullah Ergin açıklaması

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 2:14 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 2:15 pm

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, Sadullah Ergin‘in aday gösterilmesine gelen tepkilere ilişkin olarak “Siyasetler, kişiler üzerinden yürümez. Siyasetler, partiler ve fikirler üzerinden yürür” dedi.

Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanlığı görevini yürüten Sadullah Ergin’in ittifak protokolü kapsamında CHP’nin kalesi olarak anılan Çankaya’yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi tepki çekti.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, DEVA Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in CHP listesinden adaylığı konusunda, “Siyasetler, kişiler üzerinden yürümez. Siyasetler, partiler ve fikirler üzerinden yürür. Biz ittifakın içindeki siyasi partiler olarak beraber yürüdük. Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. 2018’de ve ondan önceki seçimlerde oldu” dedi.

NTV’ye konuşan Salıcı “Bizim listemizden başka partilerden arkadaşların giriyor olması bu ittifakın nasıl sağlamlaştığını gösteriyor” dedi. Salıcı, aday listelerinin hazırlık sürecindeki kavga edildiği iddiasını da yalanlarken şöyle konuştu: “Yüksek sesler ve bağırış çağırışlar olmadı. Saray medyası böyle şeylerin olmasını istiyor. Bizim aramızda tartışma ve konuşma olur. CHP, konuşarak istişare ederek karar alan bir siyasi partidir. Kavga, gürültü olmadı. Bunu söyleyenler kulis bilgisi yazmasınlar isim versinler. Biz de dava açalım”

Salıcı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in adaylığının parti içinde sıkıntı yarattığı iddiasını da yanıtladı:

“İsimler üzerinden giden bir süreç yürütmedik. Şu isim şuraya olsun, bu isim buraya olmasın şeklindeki bir görüşmeyi doğru bulmadık. İş birliği konusunda prensip kararı alındı. Siyasetler, kişiler üzerinden yürümez. Siyasetler, partiler ve fikirler üzerinden yürür. Biz ittifakın içindeki siyasi partiler olarak beraber yürüdük. Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. 2018’de ve ondan önceki seçimlerde oldu. Önemli olan bunların üzerinden düzeni değiştiriyor ve Türkiye’nin önünü açıyor olmamız.”

Tepkiler sonrası Sadullah Ergin’den ilk açıklama: CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum

CHP’ye Sadullah Ergin tepkisi!