CHP’den operasyon açıklaması

Yayın tarihi: 21 Kasım 2022 Pazartesi 4:31 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2022 Pazartesi 4:35 pm

Partisinin MYK toplantısında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “TSK’nın Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyine düzenlediği Pençe Kılıç Hava Harekatı ve olası kara harekatı hakkında, “TSK’nın teröre ve ve terör örgütlerine yönelik mücadelesini destekliyoruz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Öztrak Pençe Kılıç Hava Harekatı ve Suriye’ye olası kara harekatı ile ilgili olarak, “Terör bir insanlık suçudur. Her türlü terör eylemini lanetliyoruz. TSK’nın teröre ve ve terör örgütlerine yönelik mücadelesini destekliyoruz. Asker hepimizin askeridir, ordu hepimizin ordusudur. Terörle mücadelemiz meşrudur ve bu mücadeleden, askerimizin sırtından kendine oy devşirmek isteyenler varsa bunun adı da maalesef siyaset değildir” diye konuştu.

Öztrak, Kilis ve Gaziantep’teki roketleri saldırılara ilişkin olarak ise, “Dün Kilis’te Öncüpınar Sınır Kapısına, hain terör örgütü tarafından, sınırın öte yakasından roketli bir saldırı düzenlendi. Akşam saatlerinde de Gaziantep Karkamış’a, benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Bugün Karkamış’a yine roketli bir saldırı oldu. Ne yazık ki, biri çocuk üç vatandaşımızın yaşamını kaybettiğini, Derin üzüntüyle öğrendik. Yaşamdan koparılan çocuğumuz, İzmir Milletvekilimiz Mahir Polat’ın da yeğeni… Kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız da var. Yine Kilis’teki saldırıda, 1 askerimiz ve 7 polisimiz yaralandı. Yaralı vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Allah Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde operasyon yürüten, Mehmetçiklerimizin ayağına taş değdirmesin” ifadelerini kullandı.

Suriye ve Irak’a Pençe Kılıç Hava Harekatı