Suriye ve Irak’a Pençe Kılıç Hava Harekatı

Yayın tarihi: 20 Kasım 2022 Pazar 2:43 am - Güncelleme: 20 Kasım 2022 Pazar 2:18 pm

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan bölgelere yapılan “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” kapsamında 89 hedefin imha edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” yapıldığını bildirdi. MSB’nin resmi Twitter hesabından savaş uçağı görseli ile yapılan paylaşımda, “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” ifadeleri kullanıldı.

MSB, Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nın terörü kaynağında yok etmek amacıyla BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiğini duyurdu.

NTV’nin aktardığı ilk gelen bilgilere göre, hava harekatında Kobani, Tel Rıfat ve Şengal bölgelerindeki terör hedeflerinin vurulduğu belirtildi. Harekatta Rusya’nın kontrolündeki Suriye hava sahasının da kullanıldığı bildirildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir.

 

 

HULUSİ AKAR’DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Akar konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi. Bunları yakından takip ettik. Terör örgütünün sözde karargahları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi bir kez daha teröristlerin tepesindeydi. 40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta azimli, kararlı ve buna muktediriz. Şehitlerimizin, masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız! Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast edenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz.”

MSB DUYURDU: 89 BÖLGE HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında 89 hedefin imha edildiğine yönelik açıklama yaptı.

MSB’nin açıklaması şu şekilde:

“Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla;

Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir.

İcra edilen PENÇE KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”

 

Bulgaristan’da yakalanan İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının şüphelileri için yeni karar!