CHP’den Lütfü Savaş ve Haluk Levent açıklaması

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 6:51 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 8:51 pm

CHP Sözcüsü Yücel, Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilip değerlendirilmediği ve Haluk Levent’e götürülen adaylık teklifine ilişkin sorulara “MYK ve PM’nin böyle bir gündemi olmadı” diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Yücel,  6 Şubat depremlerinin birinci yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Yücel, “Erdoğan Hatay’da itiraf etti. Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir” dedi.

Yücel şöyle devam etti: “Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet 21. yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi. Bir yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi; söylediğinin yedide birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Deprem bölgesine harcanmadığı kesin.”

CHP Sözcüsü ‘Kurumsal teklif yapmadık’ dedi, Haluk Levent yanıt verdi

‘HALUK LEVENT’E KURUMSAL TEKLİF YAPILMADI’

Yücel soru-cevap kısmında ise şu ifadeleri kullandı: “MYK toplantımızın PM toplantımızın böyle bir gündemi olmadı. Şu ana kadar böyle gündem olmadı böyle bir görüş gelirse değerlendiririz. Hatay meselesi gündeme gelmedi. Kurumsal düzeyde Haluk Levent’e adaylık başvurusu söz konusu değil. Öyle bir teklif gitse sizle paylaşırım. Haluk Levent’e adaylık teklif edilmesi gibi gündemimiz olmadı.

SELİM TEMURCİ’NİN AÇIKLAMASI: HERKES İSTEDİĞİ ADAYI DESTEKLEYEBİLİR

CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi Milletvekili Selim Temurci’nin AK Parti’nin adayı Murat Kurum’u destekleyeceğine ilişkin açıklamasına dair soruya da Yücel, “Gelecek Partisi’nden Selim Temurci’nin açıklamasını takip edemedim. Bu konuda da bir gündemimiz olmadı” diyerek yanıt verdi.

Genel seçimlerde yapılan ittifakın geçmişte kaldığını belirten Yücel “Şu anda bir yerel seçim sürecindeyiz. Siyaseten bir birliktelik yapılıp daha sonra buna aykırı hareket edilirse seçmen nezdinde bir karşılığı olur ama şu anda yerel seçim sürecindeyiz. İttifakımızı sandıkta kuracağımızı defaatle ifade ettik. Herkes istediği adayı destekleyebilir.”

Kaynak: TELE1