CHP’den kritik transfer! İYİ Partili isime belediye başkanlığı mı verilecek?

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 4:05 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 4:05 pm

Yerel seçimler öncesi İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Alagöz CHP’ye katıldı. Alagöz’e belediye başkanlığı verileceği iddia edildi.

İYİ Parti’de Genel Başkan Danışmanı, Bursa 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı İbrahim Alagöz CHP’ye katıldı. Odatv’de yer alan haberde, İbrahim Alagöz’e Bursa’da bir ilçe belediye başkanlığı sözünün verildiği iddia edildi.

CHP’ye katılan İbrahim Alagöz bir de açıklama yaptı.

Alagöz’ün açıklaması şöyle:

“Bir iş insanı olarak uzun yıllardır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, sosyal ve toplumsal değerlerimize de her daim önem verdim. Bugün, bireysel değil, toplumsal bir kararın sonucu olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılma kararı aldığımı sizlerle paylaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

Benim için bu, sadece bir siyasi tercihin ötesinde, ülkemizin demokrasisi, adaleti ve sosyal huzuru için atılmış önemli bir adımdır. CHP’nin, bu değerleri en iyi şekilde temsil ettiğine ve savunduğuna olan inancımla bu kararı aldım.

Uzun yıllardır iş dünyasında kazandığım deneyimlerimi, partimin ekonomi politikalarının daha etkili, sürdürülebilir ve adil bir şekilde şekillendirilmesi için kullanmayı hedefliyorum. Ülkemizin aydınlık yarınlarına katkıda bulunacak olmanın heyecanını ve sorumluluğunu taşıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte, ülkemizin daha iyiye gitmesi için el birliğiyle çalışacağımızı, her bir vatandaşımızın refahı ve huzuru için çaba sarf edeceğimizi taahhüt ediyorum.”

Danışman krizinin ardından CHP’de kritik MYK toplantısı

İBRAHİM ALAGÖZ KİMDİR

İbrahim Alagöz’ün kendi web sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

Balkan Türkü olup, anne tarafı Varna, baba tarafı Selanik göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1977 tarihinde Bursa’da doğan İbrahim Alagöz, Eğitim hayatını Bursa’da tamamladı. 1998 yılında Aile şirketlerinin başına geçerek, iş hayatına başladı. İş hayatının yanı sıra, İbrahim Alagöz, pek çok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak çalıştı. Aktif siyasete 1997 yılında Doğru Yol partisinde başlayan İbrahim Alagöz, ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesiyle kurulan Demokrat partide devam etti.

ÜYE OLDUĞU SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

Bal-Göç Derneği, Bursa Emniyeti Destekleme Derneği, İMSİAD, RUMELİSİAD, Balkan-Türksiad, Balkan-Türk Eğitim Vakfı, Lozan Mübadilleri Bursa Derneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Tarihi Hanlar ve Çarşılar Birliği Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yaptı. İbrahim Alagöz evli ve biri erkek biri kız olmak üzere iki çocuk babasıdır.