CHP’den KPSS için suç duyurusu

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:08 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:08 am

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, ‘kopya soru’ iddialarıyla gündemde olan ve inceleme başlatılan 2022 KPSS ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü iki oturum olarak gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan sorular tartışma yarattı.

Sabah saatlerinde yapılan genel kültür-genel yetenek oturumunda tarih, coğrafya ve anayasa alanlarında adaylara yöneltilen soruların birçoğunun, Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorular olduğu iddia edildi.

ÖSYM ‘ASILSIZ’, YAYINEVİ ‘TESADÜF’, ERDOĞAN ‘İNCELENSİN’ DEDİ

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Yetkili “Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayınevleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ÖSYM’nin KPSS ile Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi.

KPSS’deki kopya soru skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi sessizliğini TELE1’e bozdu

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya iddiaları yargıya taşıdı, 2022 KPSS’ye ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “2022 KPSS sorularının çalınmasına ilişkin TBMM’ye soru önergesi verdim, hem de CİMER’e başvurdum. Mahkeme aracılığıyla da suç duyurusunda bulundum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdi. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın” ifadelerini kullandı.

FETÖ gitti uygulamaları sürüyor! KPSS’de sorular verildi iddiası