CHP’den kira artışına yönelik araştırma komisyonu önergesi

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:51 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:51 pm

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, rekor kira artışlarına çözüm bulunmasına yönelik araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Altay, Özel ve Özkoç, “Enflasyonun yükselişiyle artan fahiş kira artışlarını dizginleyebilmek, kiracıları koruyan adımları atabilmek, vatandaşlarımızın barınma hakkından mahrum kalmasını önleyebilmek ile konut üretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini belirleyebilmek” amacıyla önerge verdi.

Önergede, “Enflasyonun yükselişiyle artan fahiş kira artışlarını dizginleyebilmek, kiracıları koruyan adımları atabilmek, vatandaşlarımızın barınma hakkından mahrum kalmasını önleyebilmek ile konut üretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini belirleyebilmek amacıyla Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddelerine göre meclis araştırması açılmalıdır” denildi.

 

“ÜLKEYİ YÖNETENLERİN YARATTIĞI KRİZ DAR GELİRLİLERİ VURDU”

Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatlarının Türkiye genelinde bir önceki yıla göre yüzde 110 oranında artarken, bu oranın İstanbul’da yüzde 122’ye kadar yükseldiği belirtilen önergede, “24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından yürürlüğe giren rejime kasteden anayasa değişikliğiyle, adına iktidar çevrelerince cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen ama özünde bir tek adam rejimi oluşturulmuştur. Yürütme organının başındaki cumhurbaşkanının ve cumhurbaşkanı tarafından atanan liyakatsiz ekonomi yönetiminin yanlış politikalarıyla ülke ciddi bir ekonomik krize sürüklenmiş, vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Ülkeyi yöneten basiretsiz kadroların yarattığı kriz, özellikle dar gelirlileri vurmuştur. AKP’nin ekonomiyi bildiği inadıyla çıkılan bu yolda, Türk lirası tarihinin en dip noktasına gerilemiş, enflasyon, faiz ve işsizlik fırlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin kira haritası çıkarıldı: Halk barınma kriziyle karşı karşıya