CHP’den il başkanına ‘Sözcü TV’ yanıtı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 8:09 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 8:10 am

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol’un, “Sözcü TV’nin de aralarında olduğu muhalif kanallar CHP’den para alıyor” iddiasına yanıt verdi. Öztrak, “Reklam ödemeleri dışında SÖZCÜ TV’ye bir ödememiz yoktur” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, başta Sözcü TV VE Halk TV olmak üzere muhalif kanalları CHP’den para almakla suçlamış, “Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaşlar. Parayı Cumhuriyet Halk Partisi’nden alıyorlar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanlarımıza kışkırtarak parti içinde sorgulama yaratmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü gazetesi ise bu konuşmanın ardından CHP Genel Merkezi’ne seslenerek, “Kime, ne kadar ödenmiş, açıklasınlar” açıklamasını yapmıştı.

Konuya ilişkin CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan açıklama geldi. Reklam ödemeleri dışında Sözcü TV’ye bir ödemelerinin olmadığını kaydeden Öztrak şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda bahsi geçen il başkanımız bir açıklamada bulunmuştur. Partimizin yapmış olduğu ödemeler Sayıştay ve AYM denetiminden geçmektedir. Konuyla ilgili bugüne kadar herhangi bir eleştiri de söz konusu olmamıştır. Her siyasi parti gibi seçim döneminde televizyon kanallarına yaptığımız reklam ödemeleri dışında Sözcü TV’ye bir ödememiz yoktur.”

CHP’li Çakırözer’den Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki! “Asıl hedef TELE1’in kapatılması”