CHP’den iktidarın sopası RTÜK’e tepki! “Gözdağı mekanizması haline geldi”

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:20 pm

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, TELE1’e ve 3 kanala ceza veren RTÜK’e tepki gösterdi. Yücel, “RTÜK cezaları, eleştirel yayınlara gözdağı mekanizması haline getirilmiştir. CHP’nin hukukçu milletvekili olarak, Meclis’te halkın haber alma özgürlüğü ve anayasa ile güvence altına alınmış tüm hak ve özgürlükler için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İktidarın sansür aygıtına dönüşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), önceki gün TELE1’e Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın 18 dakika programındaki oy pusulası yorumları nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi. RTÜK, TELE1’in aynı kuşaktaki programlarına da yüzde 3 ceza verdi. Böylece TELE1’e 4 ceza birden uyguladı.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, muhalif kanallara ceza yağdıran RTÜK’e tepki gösterdi.

RTÜK’e seslenen Yücel, “Terörü övmüyorlar, ayrımcılık yapmıyorlar. Peki bu kararların dayanağı nedir?” diye sordu.

Yücel’in açıklaması şöyle:

“Seçim öncesi iktidardan yapılan “Not ediyoruz” açıklamalarını anımsatan Yücel, “Terörü övmüyorlar, ayrımcılık yapmıyorlar. Peki bu kararların dayanağı nedir? Hukuk güçlüden yana değil haklıdan yana olmalıdır. RTÜK, kuruluş amacını yok sayarak, iktidarın muhalif medya üzerindeki baskı mekanizması olmaya devam ediyor. Seçim sonrası FOX TV, Halk TV ve TELE1’e verilen idari para cezaları da bu baskı mekanizmasının göstergesi niteliğindedir. İfade özgürlüğü, anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerdendir. RTÜK cezaları, eleştirel yayınlara gözdağı mekanizması haline getirilmiştir. CHP’nin hukukçu milletvekili olarak, Meclis’te halkın haber alma özgürlüğü ve anayasa ile güvence altına alınmış tüm hak ve özgürlükler için sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Seçim bitti RTÜK harekete geçti! TELE1’e 4 ceza birden

TGC’den TELE1’e destek RTÜK’e tepki! “Ölçüsüz, hukuksuz ve tarafsızlığa aykırı”