CHP’den ‘gölge kabine’li yeni MYK

Yayın tarihi: 11 Kasım 2023 Cumartesi 10:42 am - Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi 6:09 pm

CHP’de büyük kurultay sonrası ilk PM toplantısı yapıldı, yeni MYK belli oldu. MYK hükümetteki bakanlıkların çalışmalarını, eksikliklerini izleyecek şekilde ‘Gölge Kabine’ olarak oluşturuldu.

CHP’nin 4-5 Kasım’da gerçekleştirilen 38. Olağan Kurutayı’nın ardından ilk Parti Meclisi (PM) toplantısı CHP Genel Merkezi’nde başladı.

Özgür Özel toplantının ardından açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Kurultay’da verdiğimiz her sözü tutuyoruz. CHP’yi iktidar yapma inancıyla çalışıyoruz. Bunun ilk sınavı yerel seçimler. Yerel seçimlerde elimizde bulunan belediyelerimizin yeniden kazanılması. Tercihlerimizde tek kriter olacak; milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olan ve yeniden seçilecek belediye başkanlarımız aday olacaklar. Ama yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa o zaman durumları yeniden değerlendirilecek. Ben hiçbir belediye başkanını değişim karşıtı diye cezalandırmak, hak ettiği görevi kendisine vermemek niyetinde değilim, hiçbirimiz değiliz. Hiçbir belediye başkanı da bize destek vermedi diye bir yere gelmeyecek.

Ben kurultay salonuna ilk düğmeyi ters ilikleyerek çıkmadım. İlk düğmeyi ters iliklemek birilerine belediye sözü vermektir. Türkiye’de genel başkanın söz verdiği bir belediye başkan adayımız yok. Sadece sayın Mansur Yavaş, sayın Ekrem İmamoğlu ve Aydın’ın topuklu efesi ile ilgili, sayın Kılıçdaroğlu’nun anketlerde gördüğü çok yüksek memnuniyet oranına dayanarak ifade ettiği ve biz de PM’ye o sözün arkasında duran bir teklifle geleceğiz.”

‘GÖLGE KABİNE’Lİ YENİ MYK

Özel, Gölge Kabine’deki isimleri şöyle sıraladı:

İçişleri Bakanlığı – Murat Bakan
Adalet Bakanlığı – Gökçe Gökçen
Sağlık Bakanlığı – Zeliha Şahbaz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Aylin Nazlıaka
Milli Eğitim Bakanlığı – Suat Özçağdaş
Enerji Bakanlığı – Deniz Yavuzyılmaz
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı – Gülşah Deniz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Gamze Taşçıer
Dışişleri Bakanlığı – İlhan Uzgel
Gençlik ve Spor Bakanlığı – Sevgi Kılıç
Hazine ve Maliye Bakanlığı – Yalçın Karatepe
Kültür ve Turizm Bakanlığı – Koza Yardımcı
Milli Savunma Bakanlığı – Yankı Bağcıoğlu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Pınar Uzun
Ticaret Bakanlığı – Volkan Demir
Ulaştırma Bakanlığı – Ulaş Karasu
Tarım Bakanlığı – Erhan Adem

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI

Gölge Kabine dışındaki genel başkan yardımcılıklarını da açıklayan özel, bu isimleri şöyle sıraladı:

Genel Sekreter – Selin Sayek Böke
Yurt içi Yurt dışı Örgütlenme – Ensar Aytekin
Sayman – Özgür Karabat
Yerel Yönetimler – Gökan Zeybek
Halkla İlişkiler ve Medya – Burhanettin Bulut
Seçim ve Parti Hukuk İşleri – Gül Çiftçi
Parti Sözcüsü – Deniz Yücel

DANIŞMANLARLA YOLLAR AYRILDI

CHP’de şimdiye kadar görev yapan danışmanlarla yollarının ayrıldığını belirten Özel, kurultayda ifade ettiği gibi Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarının genel merkez içinde odaları, sekreterleri olacağını ifade etti.

YDK GÖREVLENDİRMELERİ

CHP 38. Olağan Kurultay’da seçilen Yüksek Disiplin Kurulu’nun yeni üyeleriyle yapılan toplantıda, yeni YDK’ye yönelik görevlendirmeler yapıldı.

Başkanlık, Başkan Yardımcılığı ve Sekreterlik seçiminin gerçekleştiği toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen Turan Taşkın Özer Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Ayçe Akbek Şenay, YDK Başkan Yardımcısı, Deniz Çakır ise YDK Sekreteri olarak seçildi.

Seçimler gizli oylama ile gerçekleşti.

CHP’nin Meclis’i terk etmeme eylemi 12 Kasım’a kadar sürecek