CHP’den Erdoğan’a ‘Ekonomik değil psikolojik’ yanıtı: Çakma ekonomist

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 6:52 am - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 6:52 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın hayat pahalılığına ilişkin “Sorun ekonomik değil psikolojik” sözlerine CHP’den yanıt geldi.

Türkiye’de ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ve hayat pahalılığı sorunun ‘psikolojik’ olduğunu iddia etti.

Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Etiketlerde ve ilanlarda yüksek oranda fiyat artışı yapılıyor. Çalışanların ücretlerine yapılan her artış cebe girmeden artışlar her hizmete yansıtılıyor. Aynı ürün ve hizmetin farklı yerlerdeki fiyat makasının çok açıldığı durumlar var. Demek ki bir fiyatlama güdüsüyle karşı karşıyayız. Bu da sorunun ekonomik değil psikolojik olduğuna işaret ediyor” dedi.

CHP’den Erdoğan’ın bu sözlerine ilk yanıt parti sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi. Öztrak X hesabından yaptığı açıklamada şunları dedi: “Sarayın kibirlisi hayat pahalılığının nedeni ekonomik değil psikolojiktir buyurmuş. Hayat pahalılığının tek nedeni “Faiz sebep enflasyon sonuç” deyip hayat pahalılığını azdıran çakma ekonomisttir. Yani kendisidir. Hayat pahalılığının sebebini arıyorsa sarayınının aynalarına bir bakacak. Orada milleti ezen hayat pahalılığının sorumlusunu ve bozulan kendi psikolojisini görecek.”

Kabine sonrası Erdoğan’dan ‘Yeni Anayasa’ sözleri!