CHP’den Bodrum’da çocuk istismarına karşı yürüyüş

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 8:34 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 8:34 pm

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı, H.K.G.’nin altı yaşındayken cinsel istismara maruz bırakılmasına karşı bir yürüyüş düzenledi.

CHP Muğla Bodrum İlçe Başkanlığı, Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirilerek” cinsel istismara maruz bırakılmasına karşı bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan bir açıklama yaptı.

Halil Karahan konuşmasında, “Bugün burada, Bodrum’un aydınlık insanları olarak tarikatlara, çocuk istismarına karşı bir aradayız. Lütfen hafızalarınızdan çıkarmayınız, burada kimler yok. Burada olmayan, sessiz kalanlar bu işin ortağıdır. 20 yıllık AKP iktidarında ‘ne istediler de vermedik’ denilen durumdan, ‘kandırıldık’ durumuna geldik. Ülkenin geldiği durum maalesef tarikatlar çöplüğüdür. Ülkemizi tarikatlar çöplüğüne çeviren mevcut iktidardır. Burada hak, hukuk, adalet arıyoruz. Hak, hukuk, adaletin partisi, dini, sağcısı, solcusu olmaz. 6 yaşındaki bir çocuk evlendiriliyorsa bunun siyaseti de olmaz. Üç gündür Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın sesi çıkmıyor. Adalet Bakanı ortalıkta yok. Bakanı gören, bilen, ne söylediğini duyan var mı? Mevcut iktidarın yöneticilerinden herhangi bir açıklama var mı? Bodrum’daki Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları nerede? Bir kelime var mı? Buna karşı susan dilsiz şeytandır. Parti olarak bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu istismarın ardından vekillerle Adalet Bakanlığı’na yürüdü