Kılıçdaroğlu istismarın ardından vekillerle Adalet Bakanlığı’na yürüdü

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 9:26 am - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 11:01 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde gerçekleştirdiği olağanüstü grup toplantısının ardından Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Kılıçdaroğlu, İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’ndaki sistematik çocuk tecavüzüne sert tepki gösterdi.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızını ‘dini nikahla evlendirip’ seneler boyu tecavüze maruz bırakması Türkiye’nin sürüklendiği tarikat karanlığını gözler önüne serdi. Yandaşlar, skandalı eleştirenlerini hedef alsa da kritik deliller sebebiyle çark etti.

Kadir İstekli kayıp mı?

Cinsel istimar hakkında geçtiğimiz gün konuşan Kılıçdaroğlu, ‘Bir tertip var’ diyerek olaya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bugün partisinde milletvekilleriyle düzenlediği basın kapalı olağanüstü grup toplantısının ardından Adalet Bakanlığı’na yürüyüşe geçti. Kılıçdaroğlu, beraberindeki vekiller ile bakanlık önünde şunları dile getirdi:

“ALTI YAŞINDA BİR ÇOCUĞA SİSTEMATİK TECAVÜZ EDİLDİ”

“Altı yaşında bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede. Günlerdir bekliyorum. Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığın böyle bir adaletsizliği kimsenin yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğu sistematik tecavüz edildi bu ülkede. günlerdir bekliyorum, acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.

Hiranur Vakfı’da 6 yaşındaki çocuğa tecavüz skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

“İKİ YILDIR BİLİYORSUNUZ GIKINIZ ÇIKMIYOR”

Konu parlamentoda getirildiğinde Aile Bakanı açıklama yapıyor 2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diyor. 2 yıldır. 2 gün 2 ay değil. 2 yıldır. biliyorsanız da ne yaptınız Allah aşkına. Ya yüzünüze gözünüze dursun ya sistematik bir tecavüz var ve siz iki yıldır biliyorsunuz gıkınız çıkmıyor. bereket versin gazeteciler var bu ülkede haber yaptılar duyduk.

“ADALET BAKANLIĞI SESSİZLİĞİNİ KORUYOR”

Adalet Bakanlığı’nın önündeyiz, adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı’nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Ve bir de fotoroman var polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar.

“SAVCILAR HANGİ GEREKÇE İLE DOSYALARI KAPATIYOR”

Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı kim onların önüne engel olarak çıkıyor. Kim onların görev yapmasına engel oluyor. Savcılar hangi gerekçe ile dosyaları kapatıyor.

“KİMLER ISRARLA SUSKLUNLUĞUNU KORUYOR? KIZIMIZIN SESİ OLMAK İÇİN GELDİM”

Güçlerini kimden alıyorlar? Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Ve ısrarla koruyor… Değerli arkadaşlarım buraya bu evladımızın bu kızımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyor bu kız bizim evladımız bizim kızımız. Buradan bu evladımıza sesleniyorum. 84 milyon insan senin yüreğinde aynı acıyı paylaşıyor. Sağcısı solcusu inançlısı inançsızı doğulusu batılısı kim olursa olsun bu haksızlık karşında tahammül edemiyor. Öfkeleniyor. Ben onların öfkesini getirmek için budayım dile.

“BU HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

Bizler bu haksızlığı karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun, hepimizin evlatları. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz. Devletin nefes almasını istiyoruz. Devletin haksızlığı karşı tahammül etmemesini istiyoruz. Adalet istiyoruz bu ülkede. Biz adaletsizlik karşısında dilsiz şeytanların olduğu bir ülke olmak istemiyoruz. Artık siyasal iktidarın polisin savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. haksızlıkla olan bir tablo bizim tahammül edeceğimiz tablo değil.

Faruk Çelik Hiranur Vakfı etkinliğine katılıp “Hocaefendi” diye seslenmiş

“FOTOĞRAĞ ÇEKTİRDİKLERİNİZ Mİ BASKI KURUYOR?”

Siyasal iktidar hala ve hala görevini yapmamasını devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir şey değildir.

Tek engel bu siyasi otoriter. Devleti yönetemiyorlar açık ve net söylüyorum. ne demek iki yıldır bu meseleyi biliyoruz. Kimin arkasına saklandınız. Ne demek ya? ‘İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz.’ ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? İki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size ‘aman bu olayı kapatın’ diyor. Devlet baskı altında görev yapamaz. Adalet Bakanlığına gelmemin temeli budur. ”

“TERTİP GÖRDÜLDÜĞÜ HALDE OPERASYON EMRİ VERİLMEDİ”

Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaoğlu, Aile Bakanı’nın suskunluğunu tekrar hatırlatarak, “Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür” dedi. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

 

“Günlerdir kendimize gelemiyoruz.
6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.

“BU DEVLET AYAĞA KALKSIN”

Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım!

Bu devlet ayağa kalksın!
Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!”