CHP’de kritik toplantı bitti! 103 aday daha açıklandı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 9:01 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 10:10 pm

CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası Belediye Başkan adayları adaylar belli oldu.

Yerel seçimlere 2 aydan az bir süre kala siyasi partilerin aday belirleme mesaisinde sona gelindi. CHP, MYK ve PM toplantılarının ardından yerel seçimlerde yarışacak 103 belediye başkan adayını daha duyurdu.

CHP, 6 Şubat’ta deprem saatinde hayatını kaybedenleri anacak

ÇİĞLİ’DE ADAY DEĞİŞTİ

Pazartesi günü  İzmir’in Çiğli ilçesinden aday gösterilen Uygar Yıldırım tepki çekmişti. CHP Sözcüsü Deniz Yücel MYK sonrası yaptığı açıklamada, Çiğli adayının değişmesi için PM’ye teklif getirildiğini söylemişti.  PM sonrası yayınlanan listede Çiğli adayının değiştiği görüldü. PM toplantısı sonrası Yıldırım’ın yerine, Onur Emrah Yıldız Çiğli Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkan adayı PM toplantısı sonrası belirlendi. PM’de alınan kararla Muzaffer Ertük, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ’TA ADAY BELLİ OLDU

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkan adayı PM toplantısı sonrası Zeynep Özbaş Arıkan aday olarak belirlendi.

Ömer Durak, PM toplantısı sonrası Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

CHP’de adaylığı kesinleşen isimler şöyle:

Kaynak: TELE1