CHP’de İstanbul’a ilk aday belli oldu! Özgür Çelik resmen “Adayım” dedi

Yayın tarihi: 23 Eylül 2023 Cumartesi 3:17 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2023 Cumartesi 3:17 pm

CHP‘de il kongreleri süreci sürüyor. “Değişimcilerin” desteklediği CHP İstanbul Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

14 Mayıs seçimlerinden sonra başlayan değişim tartışmalarının sürdüğü CHP’de ilçe kongrelerinden sonra il kongreleri süreci başladı. CHP’nin en çok üyesinin ve delegesinin olduğu İstanbul’da İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı için resmi olarak, 27 ilçe başkanının desteğiyle, adaylığını ilk açıklayan isim, Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu.

Çelik, yaptığı açıklamada, “CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığımı resmen açıklıyorum” dedi. Çelik Twitter’dan, “Birlikte yol yürümekten onur duyduğum büyük aileme güç katmak için CHP İstanbul İl Başkanılığı’na adayım. Umudu örgütleyeceğimiz, yerel seçimler başta olmak üzere birçok başarıya birlikte imza atacağımız yarınlarda buluşalım” paylaşımında bulundu.

İMAMOĞLU’NA YAKIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanlığı için tek adaylı bir kongre istediği iddia edilmişti. Çelik’in ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve “Değişimciler”e yakın olduğu belirtiliyor.

ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?

Özgür Çelik, 14 Haziran 1981’de Sivas’ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçildi. 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi’nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti.

Öğrencilik yillarından itibaren çeşitli demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2013-2017 yılları arasında ŞEDEF Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Halen üst kurul delegeliğini yaptığı İSKEF ve TÜSEKON’un kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Motosiklet kullanmaktan, futbol oynamaktan, seyehat etmekten hoşlanan Çelik, halen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütmektedir.

CHP’de kurultay tarihi kesinleşiyor!