CHP, Soylu’yu bir kez daha istifaya çağırdı!

Yayın tarihi: 23 Kasım 2022 Çarşamba 6:29 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2022 Çarşamba 6:29 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa’da partiye üye katılım töreninde; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırdı. Salıcı, “Biraz onurlu ol, eğer başa çıkamıyorsan istifa et” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Şanlıurfa İl Örgütü’nün yeni üye törenine katıldı. Salıcı, CHP’ye üye olan 1000 kişi adına temsili olarak bazı isimlere parti rozetini taktı. Salıcı, burada yaptığı konuşmada, geçmişte Doğu ve Güneydoğu’dan CHP’nin istediği oyu alamadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suça karışan isimlerle fotoğraflarının çıkmasını eleştiren Salıcı, bir kez daha istifa çağırısı yaptı.

“BİRAZ ONURLU OL”

Konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağıran Salıcı, şöyle konuştu:

“Biz terbiyesizlik yapmış olmayalım, birçok şeyi söylüyorlar da. Adı Süleyman Soylu, onun Urfalı ile pek fotoğrafını bulamazsınız. Ama Urfa’da bir mafya babası varsa, onunla mutlaka fotoğrafı vardır. Onun dürüst, namuslu, alın teri ile hayatını kazanan insanlarla pek fotoğrafını göremezsiniz ama uyuşturucu baronu ise onunla boy boy fotoğrafları var.

Şenyaşar ailesine bu zulmü yaşatanlarla beraber yürümeyi marifet sayarlar. Onun için biz kendisine fotoroman Süleyman diyoruz. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı pozisyonunda, yapması gereken şey bu ülkenin güvenliğini sağlamak. Yani yapması gereken şey bizim çocuklarımız okulda güvenle okusun, okulun kapısının çıkışında el altından uyuşturucu satılmasın, satan birileri varsa alsın yakalasın. İçişleri Bakanı’nın görevi bu, güvenliği sağlamak. Ama İçişleri Bakanı ne diyor, ‘Ya Nusaybin gibi, Kızıltepe gibi bazı ilçelerimiz var, buralarda yabancı istihbarat örgütleri fink atıyor, terör örgütlerinin elamanları var’. Sayın Süleyman Soylu, sen Türkiye’nin tarihini herhalde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşu ile başlatıyorsun. Senin bahsettiğin yerler bu ülkenin ilçeleri, bu ülkenin namuslu insanlarının yaşadığı yerler. Eğer oralarda yabancı istihbarat mensupları fink atıyorsa, sen ne iş yapıyorsun kardeş. Biraz onurlu ol, eğer başa çıkamıyorsan istifa et.”

“IRKÇILIK YAPMA PEŞİNDE DEĞİLİZ”

Salıcı, Urfa’daki sığınmacı sorununa da değinerek, şunları açıkladı:

“Biz ırkçılık yapma peşinde değiliz, kimseyi hakir gören insanlar da değiliz. Ama bir ülkenin nüfusunun yüzde 10’u kadar insan çok kısa bir süre içinde bir ülkeye akın ediyorsa, o katlanılamaz bir noktaya doğru gidiyor demektir. Bizim yapmak istediğimiz şey açık, 2 sene içinde, büyük kısmı Suriyeli bu sığınmacıların, 2 sene içinde Suriye’deki meşru hükümet ile ilişkileri olumlu bir noktaya getirip, barışı tesis edip, Türkiye güçlü ve barış ortamına katkı sunabilecek önemli bir ülke, o insanların güvenliğini sağlamak, o insanlara siyasi güvenliklerini de sağlayarak, biz o Urfa’daki sığınmacıları kendi memleketlerine yollayacağız.”

Bülent Tezcan: Türkiye’de mafya, çete, uyuşturucu kim varsa Soylu ile fotoğrafı var