CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’na kayyum! “Aracıma mermi bırakıldı”

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 2:09 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 5:40 pm

Şanlıurfa’da kayyum tarafından atanan CHP İl Başkanı Ahmet Budak’ın aracının ön camına devir teslim töreni öncesinde mermi bırakıldı. Budak, durumu polis ekiplerini bildirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Çidir’in yerine kayyum olarak Ferhat Karadağ atanmıştı. 7 aydır görev yapan Karadağ’ın 45 gün içerisinde kongre yapmak yerine 5 ilçe yönetimini görevden almasının ardından mahkeme kararıyla CHP İl Başkanlığı’na bu sefer Ahmet Budak kayyum olarak atandı.

Ahmet Budak, bugün gerçekleştirilecek devir teslim töreni öncesinde evinin önündeki minibüsün camına Kalaşnikof mermisi bırakıldığını fark etti.

Budak, durumu polis ekiplerine bildirdi. Otomobilde inceleme yapan polis, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Ahmet Budak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Devir teslim törenine gitmek için sabah evimin önüne çıktım, arabama bindim. Biner binmez, arabanın ön camındaki Kalaşnikof mermisini gördüm. Hemen emniyet güçlerini aradım. Olayla ilgili çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“CHP’Yİ İLERLETMEK İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ”

Budak, parti binasında yaptığı açıklamada “CHP’yi ilerletmek için elimizden ne geliyorsa hep beraber yapmaya çalışacağız. Ankara 5’inci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 5 kişilik kayyum heyeti olarak atandık. Kayyum heyeti olarak partiyi 45 gün içinde kongreye götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

CHP Parti Meclisi Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı