CHP yarın Merdan Yanardağ’ı cezaevinde ziyaret edecek

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 10:26 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 4:09 pm

CHP, sözleri çarpıtılarak tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için harekete geçti. CHP Yanardağ için 5 kişilik heyet oluşturdu. Heyet yarın Yanardağ’ı ziyarete gidecek.

AKP’nin Abdullah Öcalan ile görüşerek yeniden çözüm süreci başlatacağını anlatan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sözleri troller tarafından çarpıtıldı. Yanardağ, montaj videolarla hedef gösterilmesinin ardından tutuklandı. CHP, Yanardağ için harekete geçti.

Merdan Yanardağ’dan mesaj var: Tutuklanma sürecim hukuki değil siyasi

TELE1’e bağlanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, pazar günü  Merdan Yanardağ’ı ziyaret edeceklerini söyledi. Berberoğlu, “Yanardağ’dan terörist çıkmaz. Ona atılan bu ifadeyi temizlemek de gazetecilik mesleğinin bir gereğidir” dedi.

Daha sonra ise CHP heyetinin Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı pazar günü değil, yarın ziyaret edeceği ifade edildi. Ziyaret sonrası ise saat 12:00’de heyet, Silivri Cezaevi önünde, bir basın açıklaması gerçekleştireceğini duyurdu.

Yanardağ için oluşturulan heyetin ise şöyle olduğu kaydedildi:

Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Yüksel Mansur Kılıç