CHP Genel Merkezi’nin İstanbul adayı belli oldu iddiası

Yayın tarihi: 24 Eylül 2023 Pazar 7:35 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2023 Pazar 7:35 pm

CHP’de ‘Değişimcilerin’ adayı olduğu belirtilen Özgür Çelik’in ardından İstanbul İl Başkanlığı adaylığı için bir isim daha öne sürüldü. Genel Merkez’in desteklediği iddia edilen Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, salı günü adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Genel seçimlerin ardından ‘Değişim’ tartışmalarının ortaya çıktığı CHP’de kurultay öncesinde il kongreleri devam ediyor. En fazla delegenin seçildiği İstanbul’da, CHP İl Başkanlığı için adaylar da belli netleşmeye başladı.

İLK ADAY BELLİ OLDU

İstanbul’da, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Çelik’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından desteklendiği ve ‘Değişimcilerin’ İstanbul adayı olduğu iddia edildi.

ÇELİK’İN RAKİBİ BELLİ OLDU

Çelik’in ardından CHP Genel Merkezi’nin de İstanbul adayı belli oldu. Gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 26 Eylül Salı günü saat 14.00’te adaylığını açıklayacak.

Toplam 1370 kurultay delegesi bulunan CHP’de, Genel Başkanlık yarışında Ankara, İstanbul ve İzmir, delege sayısı bakımından belirleyici olacak.

Partinin Ankara’da 72, İzmir’de 56, İstanbul’da ise 196 olmak üzere 324 delegesi bulunuyor.

CHP’de İstanbul İl Kongresi’nin 8 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi bekleniyor.

CHP’nin yeni Ankara il başkanı belli oldu