CHP Elazığ İl Başkanı Duran isyan etti! “Derhal afet bölgesine alınmalı”

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 11:28 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 11:29 pm

CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, Elazığ’ın da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendiğini belirterek derhal afet bölgesine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, TELE1 ekranlarında Gazeteci Ceyda Karan’ın sunduğu ve Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin gündemi yorumladığı Dünya Halleri programına canlı bağlantı ile konuk oldu.

TELE1 Muhabiri Engin Açar’ın sorularını yanıtlayan Coşkun Çağlar Duran, Elazığ’ın da Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük yıkımlar yaşandığını belirterek Elazığ’ın da afet bölgesine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

“NE OLDUYSA…”

Duran şunları söyledi:

“Elazığ, hatırlarsanız Pazartesi günkü tüm haberlerde tüm yayınlarda, tüm açıklamalarda 11 il depremden etkilendiği söylenmişti ama ne olduysa anlamadık 6’sının akşamı birden bire bu sayı 10’a düştü. Elazığ’ın geneline baktığınız zaman bugün itibarıyla aldığımız bilgilerde 220’nin üzerinde bina ağır hasar almış durumda ve acilen boşaltılmış ki bu yıkımına şahit olduğumuz binanın içinden evrak ve eşyalarını bile alamadı vatandaş. Şu anda Elazığ’ın asıl sıkıntısı, asıl problemi sonuç olarak biz niye 11 ille beraber anılmıyoruz? Biz de buradan zarar gördük, Elazığ da şu anda zarar gördü ve afet bölgesine derhal alınması gereken bir bölge.”

Deprem felaketinden etkilenen 11. il: Elazığ