Deprem felaketinden etkilenen 11. il: Elazığ

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 2:11 am - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 2:38 am

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde 10 ilin yıkıma uğradığı kaydedildi. TELE1’den Engin Açar, deprem felaketinin etkilediği 11. il olan Elazığ’dan son durumu bildirdi. Açar, Elazığ’da depremlerin şiddetiyle 100 binanın ciddi hasar aldığını ve yıkılacağını aktardı.

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’nin 10 ilinde ciddi yıkıma yol açarken binlerce insan bu yıkım sonucu hayatını kaybetti. TELE1’den Engin Açar, depremlerin yıkıma ve hasara yol açtığı 11. il olan Elazığ’a gitti, son durumu aktardı.

Depremlerin şiddetinin Elazığ’dan da hissedildiğini belirten Açar, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un, “Deprem 10 ilde değil, 11 ilde etkili oldu” sözlerini anımsattı.

10 ili yıkan deprem felaketinde altıncı gün! ‘Sesimi duyan var mı?’

Elazığ’ın merkezinde bulunan Gazi Caddesi’ndeki bir enkazın önünden şehirdeki son durumu aktaran Açar, görünen enkazın depremde yıkılmadığını ancak aldığı ciddi hasardan sonra ekipler tarafından yıkıldığını söyledi. Açar ayrıca, Elazığ’da yüz kadar binanın da benzer durumda olduğunu ve ekipler tarafından önlem olarak yıkılacağı bilgisini aldığını kaydetti.

Yağmaya karşı Elazığ’da da polisin nöbet tuttuğu bilgisini paylaşan Açar, Gazi Caddesi yakınlarında biri polis iki kişinin hayatını kaydettiğini söyledi.