CHP’nin Van’daki belediye başkanları çalıştayı ikinci gününde

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:13 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:29 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediye başkanları Van‘da bir araya geldi. Çalıştay, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un açılış konuşmasıyla başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Türkiye’deki tüm CHP’li Belediye Başkanları, üç gün sürecek “Belediye Başkanları Çalıştayı” kapsamında Van’da bir araya geldi. Çalıştayın açılış konuşmasını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı.

“ÇANKAYA SİZİ BEKLİYOR GENEL BAŞKANIM”

Seyit Torun, konuşmasında, “Biliyoruz ki artık umutsuzluk kaçıyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artık değişim rüzgârları, fırtınaya dönüşüyor. Görüyoruz, kısa çöpün, uzun çöpten hakkını alacağı günler yakın. Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın. Vakit, adalete susamış milyonların vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor sayın Genel Başkanım” ifadelerini kullandı.

Torun, “Bizim belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mâni olamadılar ve bundan sonra da olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aştılar ve aşmaya da devam edecekler” dedi.

Torun, seçim hazırlıkları konusunda belediye başkanlarına danışılacağını söyledi.

“BELEDİYELERİMİZE YAPILAN HAKSIZLIKLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, “3 yılda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldı ve bu haksızlıklar da artarak devam ediyor. Şu anda, tüm kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır. Belediyelerimize kaynak sağlayan tüm kurumlarda, büyük bir partizanlık hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların hakkı olan kaynaklar, sırf CHP’li belediye diye kesilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Van’da büyük bir ilgiyle karşılandı