ChatGPT’nin Android uygulaması hazır

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 2:43 pm

ChatGPT’nin uzunca bir süredir beklenen Android uygulaması kullanıma sunuldu. Uygulamaya dair merak edilen detaylar paylaşıldı.

İnternet kullanıcılarının yapay zeka programlarına gösterdiği yoğun ilgi, teknoloji dünyasının çehresini değiştirmeye devam ediyor. Öyle ki bugün neredeyse tüm teknoloji şirketleri bu trendin ucundan bir şekilde tutabilmek için gelecek planlarında değişiklik yapıyor. Diğer şirketler bu alana adım atmak için hamleler yaparken, tüm bu çılgınlığı başlatan şirket olan OpenAI ise rakipleriyle arasını daha da açmanın yollarını arıyor. Bunun için de ChatGPT’yi daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için önemli adımlar atıyor. Bunun yolu ise ChatGPT uygulamasını mümkün olduğunca fazla platformda kullanıcılara sunmaktan geçiyor.

Bu yapay zeka programının uygulamasını daha önce iOS kullanıcılarına sunan OpenAI, sonunda Android tarafında da beklenen hamleyi yaptı ve ChatGPT’nin Android uygulamasını kullanıcılara sundu.

ChatGPT’nin Android

 

İlginizi çekebilir: ChatGPT’nin iOS uygulaması artık daha yetenekli

Aynı iOS versiyonunda olduğu gibi Android uygulamasında da OpenAI’ın yapay zekasıyla konuşarak pek çok farklı alanda destek alabiliyorsunuz. OpenAI’ın kendi geliştirdiği konuşma algılama özelliği sayesinde uygulamayla sesli olarak da sohbet edebiliyorsunuz. Öte yandan Android uygulaması ile başka cihazlardaki hesaplarınızı senkronize ederek chat geçmişinizi tüm platformlarda kullanabiliyorsunuz.

Öte yandan ChatGPT Plus abonelerine özgü bazı özellikler de olacak. Plus üyeleri GPT-3-5 ve GPT-4 dil modelleri arasında istedikleri gibi geçiş yapabilecekler. Uygulamayı kullanabilmek için Android cihazınızın en azından Android 6.0 işletim sistemini desteklemesi gerekiyor.

OpenAI’ın yapay zeka programı tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yapmış olsa da son günlerde gelen bilgiler kullanıcıların yavaş yavaş bu programdan sıkılmaya başladığını gösteriyor. Çünkü programın kullanımı azalmış durumda. Ancak Android uygulamasının yayınlanmasıyla birlikte kullanıcı sayısı ve kullanım süresi yeniden yükselişe geçecektir.

Apple kendi ChatGPT’sini kullanmaya başladı