ChatGPT , kötü amaçlı yazılımlar yaratmak için kullanılıyor

Yayın tarihi: 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 1:04 pm

Bir dönem sadece bir hayalden ibaret olan insandan ayırt edilemez yapay zekalar bugün artık gerçeğe dönüşmüş durumda. Hatırlarsanız daha birkaç ay önce, Google’ın chat botu LaMDA bir Google yazılımcısını bilinç kazandığına ikna edecek kadar etkili argümanlar ortaya koyarak tüm dünyayı şaşırtmıştı.

Google, LaMDA’nın iddia edildiği gibi bilinç kazanmadığını sadece kendisine sorulan sorulardan yola çıkarak öyleymiş gibi davrandığını açıkladı açıklamasına ama LaMDA’nın bunu bu kadar iyi yapabiliyor olması bile yapay zekanın ne noktaya geldiğini gözler önüne serdi.

ChatGPT

 

Yapay zeka teknolojilerinin geldiği bu zirve noktasında Google’ın chat botunu bile gölgede bırakabilecek bir rakip çıktı. O da OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT. Son günlerde adını sıkça duymaya başladığımız bu yapay zeka yazılımı, oldukça etkileyici işler ortaya koyuyor. Her yeni başarısıyla bizi daha da büyük şaşkınlığa uğratıyor. Ancak böylesine gelişmiş bir yapay zekanın insanların kullanımına sunulması, belli başları tehlikeleri de beraberinde getiriyor elbette. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce, ChatGPT ile bitirme tezi ya da makale yazmanın ne kadar yaygın hale geldiğini sizinle paylaşmıştık. Ancak bu etkileyici yapay zeka yazılımının tek zararlı kullanımı sahtecilik olmayacak gibi duruyor. Çünkü hackerlar da bu yazılımı kullanmaya başlamış durumda.

Siber güvenlik şirketi Check Point Research tarafından yayınlanan son rapora göre ChatGPT, son günlerde hackerlar tarafından da kullanılıyor. Hackerlar, bu yazılımı kötü amaçlı yazılımlarını daha da geliştirmek için kullanıyor. Hatta bazı hackerların bu bota sıfırdan kötü amaçlı yazılım yazdırdığı söyleniyor. Hacker forumlarında dönen sohbetler de bu yazılımı kullanarak hack araçları geliştiren siber suçluların sayısının hızla arttığını göste riyor.

 ROLLS-ROYCE  tarihi satış rekoru kırdı