Çevreye zarar verdiği için kapatılan taş ocağı sahibi vekil olunca yeniden açıldı

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 10:23 am - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 12:38 pm

Çevreye zarar verdiği için valilik tarafından yıllar önce kapatılan Sakarya Hendek’teki taş ocağı, sahibi Ali İnci’nin AKP’den milletvekili seçilmesinin ardından yeniden açıldı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde çevreye zarar verdiği gerekçesiyle yıllar önce valilik kararıyla kapatılan taş ocağı,  sahibi Ali İnci’nin AKP’den milletvekili seçilmesinin hemen ardından yeniden faaliyete başladı. Kızanlık Mahallesi’ndeki taş ocağı için üç kez yapılan başvuruya olumsuz yanıt verilmişti.

BİLİM İNSANLARININ RAPORUNU UMURSAMADI

Eski Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, köylülerin, çevrecilerin ve bilim insanlarının hazırladığı raporları umursamadı, vekillik pozisyonunu vakit kaybetmeden kullandı.

“SİYASİ GÜCÜNÜ KULLANDI”

Sözcü’nün haberine göre, taş ocağının yeniden açılmasına tepki gösteren Mahalle Muhtarı Haydar Çamur şöyle konuştu:

‘’Taş ocağı uzun süredir kapalıydı. Fakat Ali İnci, milletvekili seçildiği 14 Mayıs gecesinin sabahında, iş makinelerini ocağa getirdi. Siyasi gücünü kullanarak, taş ocağını açtı. Burada Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a  yüzde 71 oy çıktı ama bu sevgi taş ocağının açılmasıyla birlikte azalmaya başladı. Cumhurbaşkanımız Kızanlık mahallesindeki taş ocağının yaptığı doğa katliamını duysun. Büyüklerimizin endişemizi anlamasını istiyoruz.”

FAY HATTI VAR

Taş ocağının olduğu mahallede fay hattının olduğunu belirten Çamur, “Taş ocağı içme suyu yataklarına da zarar veriyor. Geçmişte köylülerden 600 imza toplayarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettim. Doğa katliamı olacak, köy halkı olarak karşıyız” dedi.

TEKZİP METNİ

“tele1.com.tr internet sitesinde yayınlanan 17.06.2023 tarihli, “Çevreye zarar verdiği için kapatılan taş ocağı sahibi vekil olunca yeniden açıldı” başlıklı yazıda müvekkil İnci Grup Maden Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait taş ocağının ruhsat ve izin süreçleri ile ilgili olarak gerçek dışı, ticari itibarı zedeleyen ifadeler kullanılmıştır.

Mezkur yazıda kullanılan “Taş ocağı uzun süredir kapalıydı. Fakat Ali İnci, milletvekili seçildiği 14 Mayıs gecesinin sabahında, iş makinelerini ocağa getirdi. Siyasi gücünü kullanarak, taş ocağını açtı” ifadesinin gerçekle alakasının olmadığı resmi makamların kayıtları ile de sabittir. Müvekkil şirket tüm faaliyetlerini Türk Ticaret Kanunu ve diğer kanuni mevzuat çerçevesinde icra etmekte olup hukuksuz faaliyette bulunması söz konusu değildir. Nitekim mezkur taş ocağı 2006 yılından günümüze kadar işletme ruhsatı çerçevesinde faaliyet göstermekte olup seçim sonrası faaliyetine başlaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Gerçeğe aykırı müvekkil şirketin ticari itibarını, şeref ve haysiyetini zedeleyici, mesnetsiz bu tür haberlere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

20.06.2023

İnci Grup Maden Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Vekili

Av. Murat ÖNAL”

Cengiz’in taş ocağı yüzlerce petek arıyı katletti!