Çevrecilere müdahale ederken çamura saplanan Alman polisi Greta’yı da iteklemiş!

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 3:10 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 3:11 pm

Almanya’nın Lützerath kentinde genişletilmek istenen maden sahasını işleten şirketi protesto edilmişti. Polisin eylemcilere müdahalesi sırasında çamura saplanması sosyal medyada gündem olurken İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’in iteklendiği görüntüler ortaya çıktı.

Almanya’nın Lützerath köyüne giden Greta Thunberg ve çevre aktivistleri maden sahasını genişletmek isteyen şirkleti protesto etmişti. Protestoculara müdahale eden polislerin çamura saplandığı görülmüş ve o anların görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu.  Sosyal medyaya yeni yansıyan görüntülerde, Greta Thunberg’in polis tarafından kolundan tutularak ve arkadan itilerek olay yerinden uzaklaştırılması yer aldı.

Thunberg, polisin göstericilere yönelik sert tavrını eleştirerek, 2023’te hala böyle şeylerin yaşandığına inanmak istemediğini söyledi.

Greta Thunberg’e araçlarıyla ‘hava atan’ Andrew Tate’in araçlarına el konuldu

Greta Thunberg, çevrecilere destek vermek için cumartesi günü de bölgede yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı eylemde yer almıştı.

Thunberg, cumartesi günü düzenlenen büyük eylemden önce de “Buraya gelerek halkın gücünün neye benzediğini, demokrasinin neye benzediğini göstermek istedik” açıklamasında bulunmuştu.

KÖMÜR KULLANIMINI ARTIRACAKLAR

Almanya hükümeti, 2030’a kadar kömürle çalışan termik santralleri kapatma kararı almıştı. Ancak Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından Rusya’dan doğal gaz alımını durduran Almanya, enerji arzını güvence altına almak için alternatif arayışına girdi.

Hükümet, bazı kömür santrallerini tekrar şebekeye bağlama ve kapatılması planlanan bazı santrallerin ömrünü uzatma kararı aldı.

Çevrecilere müdahale eden polisler çamura saplandı

NE OLMUŞTU?

Almanya’da maden sahalarına karşı gösteri düzenleyen çevrecilere polis müdahale etmişti. Çevrecilere saldıran polisin çamura saplandığı anlar ise sosyal medyada gündem olmuştu.