Cevdet Yılmaz: Kalkınma sadece ekonomik değildir

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:33 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:33 pm

12. Kalkınma Planı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın sadece ekonomik olmadığını, sosyal boyutunun da olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, soru ve eleştirilere yanıt verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre Cevdet Yılmaz, kalkınmanın, sadece ekonomiden ibaret olmadığını ancak kopuk da olmadığını, sosyal boyutu da içerdiğini, büyümenin nimetleri toplumla paylaşılmıyorsa kalkınmanın olmayacağına dikkati çeken Yılmaz, kalkınmanın, sosyal adaletle gerçekleşmesi gerektiğine işaret etti. Kalkınmanın aynı zamanda sürdürülebilir olması gerektiğini dile getiren Yılmaz, öte yandan kalkınmanın, “yönetişim” boyutunun bulunduğunu da anlattı.

Yılmaz, “Büyüyebilirsiniz, sosyal adalet sağlayabilirsiniz, tabii kaynakları koruyabilirsiniz ama ülkenizde demokrasi yoksa, hukuk devleti iyi işlemiyorsa, temel hak ve özgürlükler genişlemiyorsa, kamu verimli çalışmıyorsa, katılımcılık yoksa, bu da yaşam kalitesini mutlaka aşağı çekecektir. Tam anlamıyla bir kalkınmayı sağlayamamış olacaksınız. Yönetişim boyutu da kalkınma tanımının ayrılmaz bir parçası. Ben uluslararası alanda, dördüncü boyutun mutlaka standart tanıma eklenmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Saray’dan 2024’te bütçe açığı ve işsizlik artışı öngörüsü