Cemil Tugay: İzmir’i daha da mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirebilirim

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 3:28 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 3:28 pm

Haber: Ceren Ural

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Hayalimdeki o iyileşmeyi, kalkınmayı hayata geçireceğim. İzmir’i daha da mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirebilirim” dedi.

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay Kemalpaşa’da iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Görüşmeye Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), Kemalpaşa Ziraat Odası, Kemalpaşa Esnaf Odası, Kemalpaşa Şoförler Odası ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Tugay’ın buradaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-İzmir’i tanıyorum. İzmir ve Ege Bölgesi’ne bütün olarak bakmak lazım. Muhteşem bir medeniyet. Üretim, kültür, kalkınma alanı. Umuyorum ki 31 Mart’ta İzmirliler beni Büyükşehir Belediye Başkanı seçer. İnşallah görevi aldıktan sonra bu duyguyla bütün İzmir’i kucaklayacağım. Hayalimdeki o iyileşmeyi, kalkınmayı hayata geçireceğim. İzmir’i daha da mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline getirebilirim”

-Temizlik, yol, trafik, toplu ulaşım ile ilgili hızlı eylem planları, ortaya koymamız gereken durumlar var. Yapacağız, zor değil. Zor olan şehri rekonstrükte etmek. Ben plastik ve rekonstrüktif cerrahım. Rekonstrüksiyon yeniden yapmak demek. Şehri yeniden yapmak gerek. Bir rekonstrüktif cerraha bu kısmet olduysa ve bu bensem, ne mutlu bana. Türkiye’nin ilk belediye başkanı olan plastik cerrahıyım ben. Seçilirsem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ikinci doktor başkanı olacağım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35. başkanı olacağım. O da ayrı bir onur.

-Ben bilim insanıyım, bilgiye saygı duyarak yaşadım. Bundan sonra da bilen insanlarla birlikte bu şehri yöneteceğim. Sanayi hakkında konuşacaksak birlikte konuşacak, bilgiyi objektif olarak ortaya koyacak, sanayicilerin görüşünü alacağız.

Önümüzdeki 5 yılda Türkiye de İzmir de Karabağlar’ı konuşacak

Kaynak: TELE1