Cemil Tugay, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini anlattı

Yayın tarihi: 3 Mart 2024 Pazar 9:25 am - Güncelleme: 3 Mart 2024 Pazar 9:25 am

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu‘na “Neden bu seçimi kaybediyoruz? Ben bundan sonra Türkiye’de hiçbir seçimi kaybetmek istemiyorum” dediğini söyledi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, KRT yayınına katıldı.

Tugay, programda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından temmuz ayının başında yapılan belediye başkanları toplantısında dikkat çeken bir diyaloğu anlattı. Tugay, “Ekrem Başkan kürsüye çıktı. Uzun bir konuşma yaptı ve hepimize içindeki acıyı hissettirdi” dedi.

”SEÇİM KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

Tugay, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na bakarak şu cümleleri kurduğunu anlattı:

“Biz, kaybetmemesi gereken insanlarız. Biz doğru insanlarız. Biz çalışkan insanlarız, bu ülkeyi seven insanlarız. Biz neden bu seçimi kaybediyoruz? Ben bundan sonra Türkiye’de hiçbir seçimi kaybetmek istemiyorum.”

Tugay, konuşmasının devamında “O kadar içten söyledi ki açıkçası ben orada yürekten bağlandım kendisine. Ekrem başkanın başarılı olmakla ilgili kararlılığı var. İstanbul’da beraber çalışacağı insanlarla ilgili kendi tercihlerini kabul ettirme çabası var, hakkıdır” dedi. Tugay, İmamoğlu’nun çok başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve yeniden seçileceğine inandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nu ‘mezhepçilik’le suçlayan Bahar Feyzan Alevilerden özür diledi

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay: Tunç Soyer Karşıyaka Belediye Başkanı olmamın sebebidir

Kaynak: TELE1