Cem Gürdeniz’den Gölçük hatırlatması: Derhal İskenderun’a yollamalı

Yayın tarihi: 6 Şubat 2023 Pazartesi 3:09 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi 3:09 pm

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Gölcük Depremi’ni hatırlatarak, “Türkiye, amfibi gemilerimizin iş makineleri götürmesi ve harp hastaneleri kurması için derhal İskenderun’a yollamalı” dedi.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, 1999 yılında gerçekleşen Gölcük merkezli 7,6 şiddetindeki depremi hatırlatarak Kahramanmaraş depremi nedeniyle amfibi gemilerinin İskenderun’a gönderilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Cumhuriyet’e konuşan Cem Gürdeniz, “ Türkiye, Gölcük depreminde yaptığı hatayı yapmamalı ve amfibi gemilerimizin iş makineleri götürmesi ve harp hastaneleri kurması için derhal İskenderun’a yollamalı” ifadelerini kullandı.

EN AZ İKİ BİN KİŞİ KAPASİTESİ

Amfibi gemilerimizin yanı sıra Anadolu amfibi hücum gemisinin de zaman geçmeden hastane ve barınma maksadıyla gönderilmesinin düşünülebileceğini söyleyen Gürdeniz, bu gemilerin en az 2 bin kişi kapasitesini karşılayabileceğini belirtti.

Gürdeniz benzer uygulamaların dünyanın çeşitli yerlerinde yapıldığını anımsatarak “İtalyanlar, 2010 yılının ocak ayında Haiti’de meydana gelen depreme en yeni uçak gemisi ITS CAVOUR’u henüz donanmaya teslim etmedikleri halde göndermişlerdi” dedi.

Depremin yer altındaki sesi kaydedildi!