Cem Adrian’dan yeni şarkı: Kader değil…

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 9:32 pm - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 1:51 am

Müzisyen Cem Adrian, piyanist Sezgin Alkan ve kamança sanatçısı Mark Eliyahu depremzedeler anısına ‘Hüküm’ isimli şarkı yaptı. ‘Kader’ vurgusu yapılan şarkıda ‘Hak değil, hüküm değil, kader değil…’ sözleri yer aldı.

Şarkıcı Cem Adrian, kamança sanatçısı Mark Eliyahu ve piyanist Sezgin Alkan depremzedeler anısına şarkı yaptı. Geliri depremdenzedeler için kullanılacak ‘Hüküm’ adlı şarkıyı Umuttan Çocuklar Derneği’nin YouTube hesabında yayınlandı.

‘YARALI, KALBİ KIRIK, ACILI HALKIM’

Cem Adrian, Instagram hesabında yayınladığı mesajda, “İçimden gelen her şeyi üzerine yazdım. Şarkıyı Mark’a gönderip içinde onun da olmasını istediğimi söyledim. Sanki bunu bu halka borçluyduk, bizi hep bağrına basan o insanlara. Bu şarkıyı yazmaya, çalmaya, söylemeye. Yaralı, kalbi kırık, acılı halkım. Sizi ne unutacağız, ne de unutturacağız. Sonsuza dek, söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Mark Eliyahu ise yayınladığı mesajda acı ve kederin çok büyük olduğunu kaydederek, afetzedelerin yaşadıklarını kalbinin derinliklerinde hissettiğini belirtti. Bir teselli olmak adına bu parçaya destek verdiğini aktaran Eliyahu “Şarkının You Tube’daki izlenme ve diğer tüm mecralardaki dinlenme gelirlerinin tamamı sonsuza dek depremzedeler için kullanılacak” mesajını paylaştı.

AVM’lerde deprem tedirginliği! Ziyaretçi sayısında dikkat çeken düşüş

‘HAK DEĞİL, HÜKÜM DEĞİL… KADER DEĞİL’

‘Kader’ vurgusu yapılan ve ‘Hak değil, hüküm değil, kader değil…’ ifadelerini yer aldığı şarkının sözlerinin tamamı şöyle:

Sessizlik
Sessizlik
Sessizlik çınlıyor sokaklarında….

Bir ışık…
Bir ışık…
Bir ışık daha sönüyor ocaklarında…

Varmıdır bir bildiği…
Yokmudur hiç çaresi…
Bu hak değil…
Hüküm değil…

Duymuyor mu hiç bizi
Kör mü artık gözleri
Bu Kader değil.
Kader değil….

Yıkılıyor hayat!
Kırılıyor zaman!
Devriliyor üstümüze
Duvar değil bir insan…

Direniyor umut!
Dayanıyor karanlığa…
Filizlenip yükseliyor
Bir çocuğun avucunda”

Ahmet Ercan: Orada deprem olursa hiç şaşırmam