Celal Şengör: İBB’nin deprem hazırlığına doğrusu şaşırdım ama bir sorun var

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 12:01 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 12:02 pm

Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, İBB’nin deprem hazırlığına şaşırdığını belirterek, “Çok yerinde bir planlama yapmışlar ama bir sorun var” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yer bilimcilerin de katıldığı toplantıda ‘İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı açıklamıştı. Toplantıya katılan yerbilimcilerden Prof. Dr. Celal Şengör ilk izlenimlerini anlattı, “Anlattıklarının ancak yarısını yapabilir. O da iyi ihtimalle” ifadesini kullandı.

Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan Şengör “Doğrusunu istersen şaşırdım. İBB çok iyi bir hazırlık, çok yerinde bir planlama yapmış. Konuyu çok doğru biçimde ele almışlar. 1999 depreminden sonra yapılması gerekip de yapılmayan, eksik kalan ne varsa hepsini görüp planlamışlar” dedi.

Naci Görür cevapladı: Neden peş peşe depremler oluyor?

‘BAŞKANI İÇERİ ATMAK İSTEYEN BİR MERKEZ İDARE…’

Yine de bir sorun olduğunu kaydeden Şengör, nedenini ise şöyle açıkladı: “Anlattıklarının ancak yarısını yapabilir. O da iyi ihtimalle. Çünkü tamamını yapmak için merkezi idarenin desteği, düzenlemeleri gerekiyor. Bu destek olmadan yapamaz. Ben başkanı içeri atmak isteyen bir merkezi idarenin bu plana destek vereceğini zannetmiyorum. Keşke herkes el ele verip bu oldukça iyi diyebileceğim çalışmaya destek verse.”

GSM şirketlerine deprem soruşturması