Celal Adan’ın küfrü Meclis’i karıştırdı! HEDEP’liler kürsü eylemi yaptı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 1:19 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 1:19 pm

TBMM Genel Kurulu’nda, geçtiğimiz hafta yaşanan ‘küfür’ skandalını protesto eden HEDEP’liler kürsüyü işgal etti.

TBMM Genel Kurulu 12. Kalkınma Planı’nı görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul’da konuşan HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, geçtiğimiz hafta MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın mikrofonunun kapalı olduğunu düşünerek HEDEP’li milletvekillerine küfür etmesini gündeme taşıdı. Beştaş, “Bütün parlamentoya sesleniyorum. Bu konuda bugün bir tutum almazsak Meclis Başkanvekili hepimize küfür mü edecek?” diye sordu.

“Biz halkı temsil ediyoruz, toplumu temsil ediyoruz. Bizim dilimiz küfür, hakaret olduğu zaman biz ne anlatacağız? Meclis Başkanvekilliği tarafsız bir kurumdur. Anayasa 94’te düzenlenmiştir. İçtüzükten, Anayasa’dan muaf değildir. Bu konuda sorumluluğu çok daha yüksektir” diyen Beştaş, Adan’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Beştaş sözlerini, “Biz bunu sineye çekmeyeceğiz, bunu kabul etmeyeceğiz. Meclis Başkanını göreve çağırıyoruz” diyerek tamamladı.

HEDEPLİLER KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ

Beştaş’ın Adan’ın kendi gruplarına karşı ‘kaba ve yaralayıcı’ söz söylediğini ifade etmesi üzerine usul tartışması çıktı. Usul tartışmasında Beştaş ara verilmesini ve grup başkanvekilleri ile toplantı yapılmasını ve tutum açıklanmasını talep etti.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ usul tartışmasının ardından da tutumunda değişiklik olmadığını açıkladı. Bunun üzerine HEDEP milletvekilleri alkışlarla kürsüyü işgal ettiler. Bozdağ oturuma ara verdi. Aradan sonra da Bozdağ açıklama yaparak grup başkanvekilleri ile toplantı yaptıklarını ve görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.