Cebi euro dolu Bulgarlar gözünü İstanbul’a dikti

Yayın tarihi: 17 Eylül 2022 Cumartesi 3:18 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2022 Cumartesi 3:18 pm

İktidarın kötü ekonomi yönetimi Türk lirasını tarihi bir değer kaybına uğrattı. Vizesiz geçiş imkanı sunulan Bulgarlar, günlük alışverişlerini bile Türkiye’den yapıyor. Sınırda olması sebebiyle Edirne’ye akın eden Bulgarlar artık İstanbul, Çanakkale ve Kapadokya turları istiyor. 

Türk lirasının döviz kurları karşısında büyük değer kaybı Türkiye’yi adeta bir ucuzluk pazarı haline getirdi. Kimlik ile Türkiye’ye giriş yapabilen Bulgarlar,  tur otobüsleri ile akın akın Türkiye’ye alışveriş yapmaya geliyor. Türk vatandaşları derinleşen ekonomik kriz sebebiyle çocuklarına kırtasiye ürünleri bile almaya zorlanırken Bulgarlar, okul alışverişi için Edirne ve çevre illere geliyor.

MHP’li belediyenin kırtasiye yardımında izdiham çıktı

KUYRUKTA BEKLERKEN HALAY ÇEKTİLER

İHA’nın haberine göre bu sabah Türkiye’ye giriş yapan Bulgarlar, sınır kapısında oluşan kuyruklar sebebiyle zamanlarını da halay çekerek geçirdi.

Halay çeken Bulgar vatandaşları

“HEPSİ ALIŞVERİŞ İÇİN GELİYOR”

Okullar açıldığından dolayı daha çok alışveriş yaptıklarının aktaran Bulgaristan vatandaşı Şaban Abdullah, sınırda çok yoğunluk oluştuğunu söyleyerek, “Okullar açıldığından dolayı çok alışveriş oluyor, yoğunluk bu yüzden olabilir. Biz de 2 kızımız için okul alışverişi yaptık. Her şeyi aldık. Yemek, deterjan ve ufaklıklara çanta aldık ve şimdi Bulgaristan Haskovo’ya dönüyoruz” dedi.

EDİRNE ARTIK KESMİYOR!

Bulgaristan Kırcaali’den gelerek Türkiye’de alışveriş yaptığını ifade eden Selime Ali, gümrükte sıranın kendilerine gelmesi için beklediklerini belirterek, “Deterjan düzeni, temizlik ürünleri çocuklara spor ayakkabı aldık. Yanımda 30 kişi sadece kimliğiyle Türkiye’ye giriş yaptı. Şimdi insanlar başka turlar da istiyor. Çanakkale, Kapadokya ve İstanbul turu istiyorlar” şeklinde konuştu.

“BULGARİSTAN’DA HAYAT PAHALILIĞI VAR”

Okullar açıldığı için daha çok sayıda Bulgar turistin geldiğini vurgulayan Semiha Durmuşali, Bulgaristan’da hayat pahalılığı olduğundan dolayı Edirne’de fiyatların kendileri için daha uyguna geldiğini ifade ederek, “Alışverişimizde elbise, ayakkabı ve baklava aldık. Bütün Bulgar vatandaşlarımız gelmiş çünkü bizim ülkemizde hayat pahalılığı var. Burada ürünler biraz daha uygun olduğu için insanlar geliyor. Bu yoğunluğun sebebi ise okullar açıldı ve aileler çocuklarının ihtiyaçları için alışveriş yapıyor” dedi.

Edirne’ye Bulgar akını! Şimdi de okul alışverişi için geldiler