Çavuşoğlu: 10 saygısız büyükelçiye hadlerini bildirdik

Yayın tarihi: 6 Kasım 2021 Cumartesi 6:53 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2021 Cumartesi 6:53 pm

Tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için ABD, Almanya ve Yeni Zelanda dahil 10 ülkenin büyükelçisinin çağrılarına ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “En son 10 saygısız büyükelçinin de ülkemize yönelik bir ültimatom verme teşebbüsü oldu, hadlerini bildirdik, geri adım attırdık” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosluğu’nun Alanya Ofisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, aralarında ABD ve Almanya gibi ülkelerin de bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisinin tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep ettikleri bildiri yayınlamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, “10 saygısız büyükelçiye hadlerini bildirdik, geri adım attırdık” diye konuştu.

Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“En son bir fahri konsolos Beşiktaş’ımızın yurt dışında oynadığı bir maç öncesi kendi takımımızı rencide edecek açıklamalarda bulundu, son derece çirkin. Uyardığımız halde bu paylaşımını silmedi, biz de fahri konsolosluk işlemini durdurduk, iptal ettik.

En son 10 saygısız büyükelçinin de ülkemize yönelik bir ültimatom verme teşebbüsü oldu, hadlerini bildirdik, geri adım attırdık. O yüzden gerek kariyer diplomatları gerekse fahri konsoloslar bu yükümlülükleri çok iyi bilmesi gerekiyor.”

Erdoğan: 2023’te sandıkları patlatacağız