Çardak Havalimanı’nda rüşvet operasyonu! 2’si memur 4 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 10:24 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 10:24 pm

Denizli Çardak Havalimanı’nda, rüşvet iddiaları üzerine 6 aydır inceleme yapan polis bugün operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 2’si memur, 2’si tercüman olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler tutuklandı.

Denizli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çardak Havalimanı’nda rüşvet operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda gözaltına alınan 2’si memur, 4 kişi tutuklandı.

DHA’nın aktardığı bilgiye göre, polis ekipler, Denizli Çardak Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bazı memurların rüşvet aldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında savcılık koordinesinde yaklaşık 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapılmasının ardından operasyon düzenlendi. Operasyonda rüşvet aldığı iddia edilen polis memuru A.B. ve gümrük muhafaza memuru M.B. ile İranlı tercümanlar M.A. ve M.K. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şüpheliler, dış hatlar terminalinde kaçak alkol ve tarihi eserlerin geçişine izin vermek, vize süresi dolan İranlı yolcuların Türkiye’ye giriş ve çıkışlarını sağlamakla suçlanıyor.

Hakkari’de rüşvet operasyonu! Biri komiser 7 polise gözaltı

TMO hakkında rüşvet suçlamasıyla suç duyurusu