TMO hakkında rüşvet suçlamasıyla suç duyurusu

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 2:19 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 2:19 pm

TMO hakkında rüşvet suçlamasıyla suç duyurusunda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bunların peşine düşeceğiz” dedi.

CHP Diyarbakır Milletekili Sezgin Tanrıkulu, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rüşvet, rüşvete aracılık, görevi kötüye kullanma ve fiyatları etkileme iddialarında bulunan Sezgin Tanrıkulu, adliye önünde bir açıklama yaptı.

“ERKEN RANDEVU SİSTEMİ”

Aracılarla erken randevu sisteminin kurulduğunu öne süren Tanrıkulu, “ Aracılar devreye girerek ton başına 300, 500 lira alarak erken randevu sistemini devreye sokmuşlar. Küçük çaplı çiftçilerin uğradığı bu zarar konusunda rüşvet, rüşvete aracılık, fiyatları etkileme ve görevi kötüye kullanma yönünden suç duyurusunda bulundum. Bir hukukçu, bir milletvekili olarak yetkililere sesleniyorum. Çiftçilere zamanında randevu verin, suç işlemeyin. Aracılara sesleniyorum, çiftçileri tehdit etmeyin. Her zaman çiftçinin, yoksulun ve emekçinin yanında olacağım. Diyarbakır’da işlenen bu suçlarla ilgili olarak Diyarbakır’ın bir vekili var ve bunların peşine düşeceğiz. Kimse kendini rahat hissetmesin. Bütün bunlar içerisinde büyük bir rant var” şeklinde konuştu.

En erken 45 gün sonraya veriliyor! Kamu hastanelerinde rüşvetle randevu iddiası