Çantada ağzı bantlı şekilde ölü bulunan bebeğin katil anne-babasına verilen cezalar belli oldu

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 9:28 am - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 9:28 am

Uşak’ta tarla kenarında, bir çantanın içerisinde ağzı bantlı şekilde bulunan ölü bebekle ilgili davada babaya ağırlaştırılmış müebbet, anneye ise müebbet hapis cezası verildi.

Uşak’ta 18 Ocak’ta, boş tarlanın kenarında çanta içerisinde ağzı bantlı bir bebek cesedi bulunmuş, olayla ilgili yakalanan bebeğin annesi K.G. ve babası S.D., 22 Ocak’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili anne ve babaya Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesince ‘kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan dava açılmıştı.

PİŞMANMIŞ

Konuya ilişkin açılan davanın duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar anne K.G. ve baba S.D. mahkemeye çıktı. Savunmasında baba, “Sonuçların nereye gideceğini algılayamadım. Nasıl böyle bir durum ortaya çıktı bilmiyorum. Böyle bir eylemi gerçekleştirecek bir insan değilim. Çok pişmanım” dedi.

“LOHUSA DÖNEMİNDEYDİM, YALNIZDIM”

Anne ise savunmasında, “Benim böyle bir niyetim yoktu. Yeni doğum yapmıştım. Lohusa dönemindeydim. Hiç kimse yanımda yoktu. Çok yalnızdım. Erkek arkadaşımın baskısıyla böyle bir durum oluştu. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, baba S.D’nin daha önce nitelikli dolandırıcılık suçundan sabıkasını da göz önünde bulundurarak “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, annenin ise “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Milyonda bir ihtimal! Çift rahimli kadın, iki rahminde ayrı bebeklere aynı anda hamile kaldı

Kaynak: TELE1