Canlı yayında savaşı protesto eden Rus gazeteci 30 bin ruble para cezası ile serbest

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 10:44 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:24 am

Rusya devlet televizyonunun canlı yayınında Ukrayna’daki savaşı protesto eden Rus gazeteci 30 bin ruble para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Rusya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından Channel 1’de canlı yayın sırasında Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonunu protesto eden gazeteci Marina Ovsyannikova’ya çıktığı mahkemede 30 bin ruble para cezası kesildi ve serbest bırakıldı.

Ovsyannikova, avukatlarının kendisinden haber alınamadığını kamuoyuna açıklamasının ardından, dün gece mahkemeye çıkarıldı. Serbest bırakılması sonrası yaptığı açıklamadaysa, iki gündür uyumadığını anlatarak “Sorgu 14 saatten uzun sürdü. Ailem veya arkadaşlarımla temas kurmama izin verilmedi, avukata erişimin engellendi” dedi.

Mahkeme salonundan çıkarken gazetecilere konuşan Ovsyannikova, protesto kararını tek başına aldığını vurgulayarak, “Benim kendi savaş karşıtı kararımdı. Bu kararı kendi başıma aldım çünkü Rusya’nın bu işgali başlatmış olmasından hoşlanmıyorum” diye konuştu.

Mahkeme salonundan fotoğraf

Devlete ait Channel 1 televizyonundaki haber bülteni sırasında spikerin arkasına geçen Marina Ovsyannikova üst sağ köşesinde Ukrayna, sol köşede ise Rusya bayrakları bulunan, İngilizce “Savaşa Hayır. Rusya Savaşa Karşı” ve Rusça “Savaşı durdurun. Bu propagandalara inanmayın. Size yalan söylüyorlar” yazılı bir pankart açmıştı. Birkaç saniye boyunca ekranda kalan görüntü aniden kesilmişti.

Rus televizyon kanalının canlı yayınında savaş karşıtı protesto