Canlı yayında bağış şovu yapıp ödeme yapmayanlar ifşa edilecek

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 10:49 am - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 11:34 am

‘Paralar nerede?’ sorusuyla gündemde olan ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasından haber var. Bağış sözü veren birçok kişinin sonradan bahanelere sığındığı, ödeme yapmayanların ise ‘ifşa’ edileceği öne sürüldü.

Afet bölgesindeki çadır eksikliği sonrası “Paralar nerede?” sorusuyla eleştirilerin hedefi olan ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasından haber geldi. Büyük depremin ardından bölgeye yardım için başlatılan ve hemen hemen tüm TV kanallarından canlı yayınlanan kampanyaya Hürriyet’in haberine göre söz verilen yardım parasının sadece 74 milyar 200 milyon lirası AFAD hesabına yatırıldı. Yatırılan paranın çok büyük miktarı da kamu kurum ve kuruluşlarından geldi.

Canlı yayına bağlanarak kendisinin veya şirketinin reklamıyla şov yapan birçok isim söz verdiği yardım paralarını henüz yatırmadı. AFAD’ın yardım sözü veren, listede ismi geçen ve bugüne kadar parayı yatırmayanlar ile iletişime geçtiği, ulaşılan bu kişiler ise farklı bahaneler öne sürdüğü belirtildi. Hürriyet’e göre bu bağışcılar “Binam var, kamulaştırırsanız söz verdiğim parayı yatıracağım”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum”, “Para bekliyorum, aldığımda ödeme yapacağım” ve “Konteyner alacağım veya kalıcı konutlara destek olacağım” gibi gerekçeler sundu.

Bu arada AFAD’ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların ‘ifşa’ edileceği belirtildi.

41 milyar lira bağış hala yatmadı!

‘YENİ ÇAMOLUK OTOMOTİV’ BAĞIŞI ARTIRARAK YATIRDI

‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında geceye damga vuran isimlerden biri de Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras olmuştu. Yayın sırasında Duras’ın 50 milyar TL bağış yaptığı belirtilmiş, bu miktar herkesi şaşırtmıştı. Ancak daha sonra düzeltme yapılmıştı. Hamit Duras’ın 50 bin TL bağışlamayı taahhüt ettiği, ancak telefonla konuşulurken yanlış aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Duras söz verdiği rakamı daha sonra artırarak 120 bin lira bağış yaptı. Bağış miktarı AFAD hesabına aktarıldı.

İkince el araçta ‘Yeni Çamoluk Otomotiv’ fırtınası