Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığı Özgür Özel’e devretti!

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 5:06 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 8:01 pm

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel CHP Genel Merkezi’nde düzenlenecek olan devir teslim töreninde görevi eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan devraldı.

CHP’nin 38. Olağan Kurultay’da Genel Başkan seçilen Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen devir teslim töreninde genel başkanlık görevini eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan devraldı.

Devir teslim töreni için CHP Genel Merkezi’ne önce Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Özgür Özel geldi.  Kılıçdaroğlu, Özel’i tören öncesi Genel Merkez kapısında karşıladı. 12. Katta Özel ve Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından açıklama yapmadan Genel Merkez’den ayrıldı. Genel Başkan Özgür Özel ise devir teslimle alakalı yazılı açıklama yapılacağını söyledi.

Özel törene dair ayrıca “Genel başkanımızın önemli öğütleri oldu, her kritik konuda karşılıklı istişare kararı aldık” ifadesini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: ZORLANDIĞIMIZ HER YERDE KENDİSİNE BAŞVURACAĞIZ

Devir teslim töreninde konuşan Özel şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanı’mızın bu odada olan herkese emeği var, en çok da bana emeği var. Partimize çok emeği var, kendisi partimizi çok zor dönemlerde, Türkiye siyasi hayatının çok zor, en çalkantılı dönemlerinde çok büyük bir mücadele verdi. Dünya siyaset tarihine geçen Adalet Yürüşü’nü bugün belki daha süreç tamamlanmadığı için öykülendirilmesinde bir eksiklik var ama bütün dünya siyaset tarihi Adalet Yürüyüşü’nü ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu ancak bundan sonraki yüzyıllarda da. Partimizi Cumhuriyetle husumeti olan, Cumhuriyeti’mizin kurucu kadrolarıyla husumeti olanların iktidarlarının çok önemli bir bölümünde çok önemli bir mücadelede Sayın Genel Başkanı’mız sırtladı. Bu sırada Meclis çatısı altında saldırıya uğramaktan bir şehit cenazesinde linç girişimine, Şavşat’ta bir şehit verdiğimiz bir terör örgütü saldırısına kadar Sayın Genel Başkanı’mız bu parti için canını ortaya koydu.

Biraz önce bana bir Genel Başkan’ın bilmesi gereken ve öğrenmesi gereken öğütleri bir saate yakın bir sürede aktardı. CHP’nin geleneğinde olan ve Atatürk’ten bugüne miras bir geleneği sürdürerek aktardığı bilgileri ve o bilgiler için almam gereken tedbirleri, dikkat etmem gereken hususları aklımın en nadide köşesinde bir an bile unutmadan yerine getirmeye çalışacağım. Sayın Genel Başkanı’mız için en büyük onur; bütün örgütümüzün, bütün üyelerimizin kendisini çok sevdiği ve hep sevecekleridir. Biz de bundan sonraki süreçte takıldığımız, zorlandığımız her yerde kendisinin bilgisine, birikimine, deneyimine başvuracağız. Ben şahsıma, her birimize, bütün CHP’lilere ve partimize yapmış olduğu katkılar, vermiş olduğu üstün emek için bir kez daha teşekkür ediyorum”

KILIÇDAROĞLU: GENEL BAŞKANIMIZIN VERECEĞİ MÜCADELEDE YANINDA OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Görevini Özgür özel’e devreden Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

“Yeni Genel Başkanı’mızı hepimiz saygıyla selamlıyoruz. Ona yürekten başarılar diliyoruz. Başarılı olması için de hepimiz elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ben tekrar kendisine hayırlı olsun diyorum. Dolayısıyla Genel Başkanımızın bundan sonra vereceği mücadelede hep yanında olmak da hep bir CHP’li olarak hepimizin ortak görevi. Bu ortak görevimizi güzel bir şekilde yerine getirmeye de özen göstereceğiz”

“ATATÜRK’ÜN EMANETİ KOLTUĞU BÜYÜK ONURLA DEVRALDIM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Twitter’dan CHP Genel Merkezi’ndeki devir teslim töreni ile ilgili görüntüleri, “Türkiye siyaset tarihinin çok zor bir döneminde görev üstlenen ve hepimize çok büyük emeği geçen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan koltuğu büyük bir onurla devraldım” notuyla paylaştı.

İLK PM TOPLANTISI 11 KASIM’DA

Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özgür Özel, üyelerin görüşlerine başvurarak Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) oluşturacak.

Özel, ilk il başkanları toplantısını ise 18-19 Kasım’da yapması bekleniyor.,

Özgür Özel mazbatasını aldı

NE OLMUŞTU?

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

İkinci tura kalan seçimde saat 03.00 doğru kürsüye gelen Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin yeni Genel Başkanı’nı açıkladı. Özel, 812 oy alarak genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.