Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Zonguldaklılara ‘5 bin işçi’ sözü

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 12:07 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 1:13 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak’ta halka seslendi. Kılıçdaroğlu’na  İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu eşlik etti. Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldaklılara ‘5bin işçi’ sözü vererek ekonomik kalkınma planlarını anlattı. Kurban Bayramı’nda emeklilere 15 bin lira ikramiye sözünü de tekrarlayan Kılıçdaroğlu Suriyelilerin en geç 2 yıl içince evlerine döneceğini söyledi. Öte yandan Kılıçdaroğlu Suriye teskeresine neden evet demediklerini de açıkladı.

Büyük bir coşkunun olduğu meydanda konuşma yapmak için ilk önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi. Ekrem İmamoğlu AKP’nin seçim söylemlerine tepki göstererek “Sen bana oy veriyorsan milliyetçi vermiyorsan vatan haini hadi oradan haddini bil...”ifadelerini kullandı.  Ekrem İmamoğlu İstanbul’da yaptıklarını anlatarak Zonguldak çevre yolunun yapılacağının da sözünü verdi.

İmamoğlu’ndan sonra sahneye gelen Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldaklılara seçim sonrası için yapacaklarını anlatırken Suriye teskeresine neden evet demediklerini “Bir Suriye teskeresi var Kılıçdaroğlu neden hayır dedi diyor. Suriye teskeresinde ne vardı terör örgütleriyle mücadele için yabancı askerleri Türkiye’ye davet etme hakkı vardı. Ben kendi ülkemde hiçbir zaman bir yabancı asker postalı istemiyorum. Bahçeli’ye sordum kimi davet edeceksiniz ABD’li mi Rus mu Yunan mı?. Sen kalkıyorsun terörle mücadele yabancı askeri davet ediyorsun ya Bay Kemal buna evet der mi?” sözleriyle açıklık getirdi.

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

İmamoğlu metrodan baraja iktidarın engellerini tek tek saydı

Ecevit’in şehrinde olmaktan çok mutluyum hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum…

Biz göreve geldiğimizde ilk işimiz Zonguldak’a çok güzel bir meydan inşa emek. İnşalarımızı buluşturacağız. Hemşerilerim çok önemli bir zaman dilimindeyiz Bugün  Mayıs emekçinin bayramı. Belki de Türkiye Cumhuriyeti dar gelirle emekçinin işçinin bu kadar dara düştüğü bir dönem yaşamamıştır. Çoğu gittiğim yerde annelere soruyorum. Ramazan Bayramı’nı geçirdik önümüzde Kurban Bayramı var diyorum ki gönül rahatlığıyla bayramlık alabildiniz mi. İnsanlarımız ne bayramlığını alabiliyor..

SANDIK VATANDAŞIN HESAP SORMA ZAMANIDIR

Şimdi sandık zamanı şimdi hesap sorma zamanı. Sandık vatandaşın iktidardan hesap sorma zamanıdır. Sanık vatandaşta yeri gelmişse hakkını verme yeridir. Biz Millet İttifakı olarak bu sandıkta vatandaşın hakkını alacağı bir dönemi başlatacağız.

 

İmamoğlu’ndan Sinan Ateş paylaşımı! “Adalet yerini bulana dek peşini bırakmayacağız”

Daha önemlisi var bu liyakatli ekip sadece 6 siyasi partinin liderleri ve kadrolarıyla değil artık memleketin sizlerin siz saygı değer hanımefendilerin, milletin evlatlarıyla yönetmeye geliyor. Kesinlikle millet geliyor bir avuç insan eve gidiyor. Ben her şeyin en iyisini bilim diyen insan hatta kendini ekonomi profesörü ilan eden insana ne diyoruz Bay Bay hadi evine diyoruz.

EN ÇILGIN PROJEMİZ DEMOKRASİ

Bizim en çılgın projemiz hak hukuk adalet olacak. Bizim en önemli gelişim noktamız demokrasi olacak. Mülakatla çocuklarınızın yerine torpilli bir avuç insanın işe girmemesi demek liyakati ile işe girmesi demek. 15 Mayıs’ta hak hukuk adalete susamışlığı hep birlikte gidereceğiz. Adil bölüşüm ve üretim deyince gerçekten simge şehir vallahi Zonguldak. Burası adaletli insanlarla doludur.

HADİ ORDAN HADDİNİ BİL

Susmuş bir Türkiye istemiyoruz. Konuşan bir Türkiye istiyoruz. Ben üç evladımın sesini bir gün bile kısılmasını istemem. Herkes eşit olacak. Size soruyorum ben de bu coğrafyanın bir evladıyım buradaki insanlara bakınca ben annemi babamı kardeşimi evladımı arkadaşımı görüyorum. Bu canım Türkiye’de gözünün içine bakıp alnına bir cihaz tutup ne zamandan beri bir kişinin daha milliyetçi olduğu anlaşılıyor. Sen bana oy veriyorsan milliyetçi vermiyorsan vatan haini hadi oradan haddini bil…

İmamoğlu’ndan Soylu’ya “darbe” yanıtı: Tam bir akılsızlık

SOYLU’YA ‘DARBECİ’ TEPKİSİ

Buradaki insanlar vatanı için gözünü kırpmadan canını veren insanlar sen kim oluyorsun vatan evladına hain diyorsun. Ya da bir seçimde oy veriyorsalar iktidara milli irade vermiyorsa adı darbeci. Ya bunlar aklını yemiş. Allah akıl versin diyeceğim ama meydanlardan duyuyorsunuz 5 senedir dua ediyorum ama faydasız yaradan ümidini kesmiş bunlardan. Keşke biraz akıl zuhur etseydi etmedi. Memlekete zarar veriyorlar memleketin insanını birbirinden ayırıyorlar. Ya kardeşim herkes makbul herkes muteber herkes vatan evladı. 86 milyon insanı görmeyen insan bu ülkeye rehberlik yapamaz.

ZONGULDAK ÇEVRE YOLUNU BİZ YAPACAĞIZ

Zonguldak çevre yolunu Ereğli yolunu biz yapacağız. Ben 13. cumhurbaşkanımızın davetiyle Millet İttifakı’nın bir parçası olarak İBB Başkanı olarak bu sürece en büyük katlıklarını sunan bir nefer olacağım. şehirlerimiz dünya kentleri olacak ihtiyaçlarını karşılayacağız. Zonguldak hakkını alacak.

SOSYAL YARDIMLARI 5 KATINA ÇIKARDIK

Sevgili Zonguldaklı hemşerilerim, sözünü tutma ile tutmama arasında farkı anlatacağım. Biz İstanbul’da onların dönemine göre sosyal yardımdı hem de ahlaklı şekilde, tam 5 katına çıkarttık 5. Ben seçimden önce dedim anneler çocuklarıyla İstanbul’da dolaşamıyorlar. 0-4 yaş arası çocukları bedava gezdireceğim dedim. Sayın Cumhurbaşkanı ilçe ilçe gezdi dedi ki sen kimin parasını kime veriyorsun. Dedim ki Milletin parasını millete veriyorum size ne?

YARDIMIN ŞOVUNU YAPMIYORUZ

Hani dedi süt dağıtacaktın süt müt gördüğümüz yok. Haklı görmedin biz kimseye göstermedik biz sizin gibi yardımın şovunu yapacak akla sahip değiliz. İşte yerli ve milli olamaya buralardan bakacak benim vatandaşım.

Yalova’da İmamoğlu izdihamı! “Bu kalabalığı denizde görsem yüzerek gelirdim”

Ekrem İmamoğlu’ndan sonra sahneye gelen Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Buraya geldiğimde Zonguldak’a geldiğimde, içimde bir burukluk hissederim. Madenciler için öyküler romanlar şiirler yazıldı. Ama emekçilerin dediğimiz bir kentin Ankara’ya yürüdüğünü unutmadım.

Kılıçdaroğlu: Sizden tek isteğim sandığa gidip oy kullanmanız

ZONGULDAKLILARA 5 BİN İŞÇİ SÖZÜ

Madeni nerden alıyorlar taa Güney Amerika’dan getiriyorlar. Dışardan getiriyorlar kömürü dünyanın parsını ödüyorlar. Allah aşkına şu dağların altında kara elmas var ve çalışmak isteyen binlerce insan var . Cumhurbaşkanı olduğumda 5 bin işçiyi alacağım. Geldiler 2 bin işçiyi alacağım diyenin üstünü çizeceksiniz 5 bin işçi alacağım diyenin yanına kömür koyacaksınız.

ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ

Emekliye yeteri kadar para vermiyorlar, işçi de kalmadı batan kim esnaf. Esnaf da terk etti. Esnaf kardeşi de unutmasın 5 bin işçi çalıştığında sende kazanacaksın. Esnafları da sahipsiz bırakmayacağız Esnaf Bakanlığı da kuracağız.

Kılıçdaroğlu’ndan asbestli moloz tepkisi: Deprem bölgesini bu korkunç yığınlardan da kurtaracağız

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Kadınların derdini de gayet iyi biliyorum kırsalda yaşayan kadının sorununu da biliyorum. Türkiye’nin değişime ve huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin birlikte çalışmaya ihtiyacı var. Bu zor günler geçecek güzel günler mutlaka gelecek. Gittiğim her yerde söylüyorum bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmen atayacağız.

KURABAN BAYRAMI’NDA 15 BİN LİRA HESAPLARINIZDA

Eskiden burası çalışanların üretenlerin başkentiydi şimdi emeklilerin başkenti olama yolunda ilerliyor bunu değiştireceğiz. 2015’ten beri ısrar ediyorum emekliye bayramda birer maaş verin asgari ücret olsun. Önce parayı nereden bulacaksın dediler arkasından 1’er lira verdiler seçim geliyorlar arkasından biraz daha arttırdılar. Sözüm söz asgari ücret kadar vereceğiz. Kurban Bayramı’nda emekli kardeşim bankasında  bin liralık ikramiyesini görecek. Kimin sözü Bay Kemal’in sözü.

Gençlerden Kılıçdaroğlu’nu sevgi seli!

418 MİLYAR DOLARI GETİRECEĞİM VE MİLLET EDAĞITACAĞIM

Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Devasa bir paramız var siyasi iktidar emekliye az verin ders az gider 5’li çeteye verin derse para oraya gider. Herkese para var emekliye gelince nerden bulacaksın. 25 yılımı devlete harcadım paranın nereye harcanacağını gayet iyi birlim. Sözüm söz 418 Milyar doları dışarıya götürenler götürdüğünüz paranın tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim

Onlar Bay Kemal bilmez diyorlar. Devleti parti devletine dönüştürdüler devlet yine liyakatli insanların yönettiği devlet olacak. Fizik tedavi kuyruğu son bulacak sana söz 10 bin fizyoterapist atanacak. Her şey adalet üzerine inşa etmeye çalışıyorum bundan emin olun.

SURİYELİLERİ EVLERİNE GÖTÜRECEĞİM

3 milyon 600 bin Suriyelimiz var sizlerin oylarıyla en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi evlerine yollayacağız. Yabancıları göndermek isten kim Bay Kemal yabancılardan medet uman kim onlar her türlü kötülüğü yapanlar onlar ben milletin vicdanına güveniyorum. Artık bir değişime ihtiyacımız var 20 yıldır artık yeter. Memleketi ne hale getirdiler. Bu milleti bir kuru soğana muhtaç ettiler.

Son anket! İlk sırada Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan yükselişte

Ben şunu çok iyi biliyorum. Belenme çantasında ekmeğin arasına salça sürüp okula götüren ananeler biliyorum. Merak etmeyin çocuk belenme çantası olmadan okula gidecek okulda arkadaşlarıyla yiyecek ve evinde tok dönecek.

SİNAN ATEŞ DOSYASINI KAPATMAYACAĞIM

Bize milliyetçilik dersi verenlerin gerçek anlamda milliyetçi olması lazım. Kuzey Irak’ta askerin kafasına çuval geçirirken bunlar ne yaptı seslerini çıkarmadılar. Sinan Ateş cinayetini gayet iyi takip ediyorum dosyayı kapatmaya çalışıyorlar kapattırmayacağım.

SURİYE TESKERESİNE NEDEN HAYIR DEDİĞİNİ ANLATTI

Bir Suriye teskeresi var Kılıçdaroğlu neden hayır dedi diyor. Suriye teskeresinde ne vardı terör örgütleriyle mücadele için yabancı askerleri Türkiye’ye davet etme hakkı vardı. Ben kendi ülkemde hiçbir zaman bir yabancı asker postalı istemiyorum. Bahçeli’ye sordum kimi davet edeceksiniz ABD’li mi Rus mu Yunan mı?. Sen kalkıyorsun terörle mücadele yabancı askeri davet ediyorsun ya Bay Kemal buna evet der mi?

Hani partiden hangi kimlikten hangi inançtan olursa olsun 85 milyonu buluşturacağım. Dünyanın en güzel ülkesinde barış ve huzur içine yaşayacağız.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul mitinginin tarihi değişti