Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘raporlu’ Kanal İstanbul yanıtı: Yalan söylüyor

Yayın tarihi: 6 Mart 2024 Çarşamba 5:02 pm - Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba 5:43 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bağcılar’da halk buluşmasında konuştu. Ulaştırma Bakanlığı’nın strateji raporundaki Kanal İstanbul kısmına değinen İmamoğlu Kurum’a “Gündemimde yok diyor yalan konuşuyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Bağcılar Halk Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 stratejik raporunu değerlendiren İmamoğlu, Kanal İstanbul üzerinden rakibi AKP adayı Murat Kurum’a ve iktidara yüklendi. İmamoğlu, Kurum’un yalan söylediğini söyledi.

İmamoğlu’nun açıklamasında satırbaşları şöyle:

“2019’da ben aday olduğumda faaliyetlerime başladığımda bana dediler ki nereden başlayalım? Ben dedim ki: Bağcılar’dan başlayalım dedim. Bağcılar bana uğur getirdi. Bağcılar’a kendimi borçlu hissediyorum. Bakırköy-Kirazlı metrosu hizmete giriyor. Hizmet bakanlık tarafından yapılıyor teşekkür ediyoruz ama parasını tıkır tıkır bizim cebimizden alacaklar. Daha önce yaptıklarının tam tersini yapıyorlar olsun. Ataköy-İkitelli metrosunu 10 gün sonra biz açıyoruz.

“ALLAH HERKESE BÖYLE RAKİP NASİP ETSİN”

Cumhur İttifakı’nın bir adayı var. Sloganı ‘Sadece İstanbul’du hatırlayın. Bir hafta dayanamadı. Sloganı ‘Sadece Ekrem İmamoğlu’ oldu. Sadece Ekrem İmamoğlu’nu konuşuyorlar. Sadece aday konuşsa iyi, Erdoğan Muğla’ya gidiyor. Zat diyor o benim. Onunla da yetinmiyor. Ben onun hakkında kötü konuşmayacağım. Dersini iyi çalışmamış olan İstanbul adayına teşekkürü bir borç biliyorum. Ne dedi sayın aday Ekrem İmamoğlu vaatlerinin yüzde 87’sini yaptı. Ona teşekkür ediyorum. Ben dedi Çekmeköy-Sultanbeyli metrosunu açacağım dedi. Halbuki bu kardeşiniz 10 gün sonra o metroyu açıyor. Metroyu tanıttığı için teşekkür ediyorum ona. Sayın aday Ordu Caddesi’ni yapacağım dedi. Ordu ili ile karıştırdı. Daha ben açmadan tanıttığı için teşekkür ediyorum. Allah herkese böyle rakip versin diyorum. O benim reklamımı yapınca onu açılışlarıma davet ediyorum. Katılıp katılamama kendi kararı. Bir gün gelir diye ben açılışlarıma davet ediyorum. İstanbul’a adaysın ama İstanbul’u bilmiyorsun. İhtiyaçlarını bilmiyorsun. İstanbul’u hafife aldığını da biliyorum. Onun derdi bir kişi ne istiyorsa o olacak. Başka derdi olmayacak. Bu sürecin içinde olan kim varsa hepsi aynı. Sayın aday neye imza at derlerse ona atar, neye imza atma derlerse ona atmaz.

“KURUM YALAN SÖYLÜYOR”

Kanal İstanbul meselesi İstanbul’u yok etme projesidir. Kime sorsan ağzı kapalı. Hiç kimse Kanal İstanbul ile ilgili tek söz etmiyor. Gündemimde yok diyor yalan konuşuyor. Altyapı Bakanlığı 2024-2028 stratejik planını açıkladı. Raporda, Kanal İstanbul’un yüzde 20’si tamamlandı. Belediyenin açmış olduğu davalardan dolayı yapılmıyor. 2028 yılına kadar tamamlanacak. Bakanlık Kanal İstanbul yapılacak diyor. Bundan sonraki maliyette 356 milyar lira. Bu parayı da harcayacaklarını söylüyor bakanlık. Yalan konuşan İstanbul’un adayı. Rapor doğru. Bakalım sorulunca ne diyecek. Sus pus olacak hiçbir şey diyemeyecek. Onların sözü o bir kişi konuşana kadar.

Emekliye 7 bin lirayı çok görürken 356 milyar lirayı 2028’e kadar Kanal İstanbul’a harcamayı çok görmediler. Bunun tek derdi para, rant. İstanbul’u sevmiyorlar. Rantı seviyorlar.

Kaynak: TELE1