Canikli’nin haberi olsun! Bu haneden sadece 12 lira ve bir can çıktı

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 9:42 am - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 9:44 am

Covid-19’a yakalandığı için çalışamayan Fedai Kuşçu, cebindeki 12 TL’yi eşine bırakarak yaşamına son verdi. Öte yandan AKP’li Canikli, dün akşam yaptığı açıklamada ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna “36 milyar dolar hane halkının elinde” demişti ancak Türkiye’de insanlar yoksulluktan canına kıyıyor.

Üç çocuk babası Fedai Kuşçu, İŞKUR üzerinden bir devlet okulunda geçici olarak asgari ücret ile çalışıyordu.

Covid-19’a yakalanan Kuşçu, bu süre içinde çalışamadığı için ücretini alamadı. Bakkala ve çevreye borçlarını ödemekte zorlanan Kuşçu, pazar günü eşine cebindeki 12 lirayı verdi ve “Allahaısmarladık” dedikten sonra evin balkonundan kendini boşluğa bıraktı.

Adli tıp kurumuna kaldırılan Kuşçu’nun cenazesi bir gün sonra memleketi Edirne’nin Enez ilçesine gönderildi.

Evrensel’e konuşan Kuşçu’nun arkadaşları, “Hayat dolu bir arkadaş idi. Uzun süre işsiz kaldı. Son olarak bir okulda geçici olarak çalışmaya başladı. Ama aldığı ücret yetmeyince çevresine çok borç yaptığını biliyoruz. Bu pandemi döneminde daha da zor günler geçirdi” dedi.

AKP’Lİ CANİK: 36 MİLYAR DOLAR HANE HALKININ CEBİNDE

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna “75 milyar dolar bankada 36 milyar dolar hane halkının elinde, cebinde. Özel sektör borcunu ödemiş” yanıtını verdi.

AKP’den bir ‘128 milyar dolar’ açıklaması daha: 36 milyar dolar hane halkının cebinde