Can Atalay kararı sonrası TİP’ten 81 ilde protesto çağrısı

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 5:52 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 6:43 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Gezi Tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından 81 ilde protesto çağrısı yaptı.

AYM’nin kararına rağmen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan Gezi Tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

Kararın ardından TİP yurdun dört bir yanında sokağa çıkma çağrısı yaptı. Açıklamada, “Türkiye İşçi Partisi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi üzerine yurdun dört bir yanında sokağa çıkacaktır.” denildi.

ERKAN BAŞ’TAN “DARBECİLER” VURGUSU

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay’ın milletvkeilliğinin düşürülmesini “darbe” olarak niteleyerek tüm yurttaşları eylemlere davet etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erkan Baş, “#CanAtalay’ın milletvekilliğini düşürmek “Ben bu ülkenin anayasa ve kanunlarını tanımıyorum, aklıma ne eserse onu yaparım” demektir. Bunu karşılıksız bırakmayacağız. Darbecilere karşı ülkemize sahip çıkmak için tüm yurtta sokağa çıkıyoruz. Tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ATALAY’IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın, Gezi tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin bugün ya da bu hafta düşürüleceğini açıklamasının ardından TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Vekiller Bekir Bozdağ’ın Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin yazısını okutacağını söylemesinin ardından protestoya başladı. AYM’nin ‘hak ihlali’ kararına rağmen AKP/MHP-Yargı darbesiyle hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği, Meclis’te yoğun protestolar eşliğinde düşürüldü

Kararın okunduğu sırada Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’a Anayasa kitapçığı fırlatıldı. Vekillerin yoğun protestoları eşliğinde kararı okutan Bozdağ’ın hızlı bir şekilde Meclis salonunu terk etmeye çalıştığı görüldü.

Can Atalay’ın vekilliği protestolar eşliğinde düşürüldü

Vekilliğin düşürülmesine tepki yağıyor: Ferman Saray’ın, Can Atalay halkındır!

Kaynak: TELE1