Can Ataklı yandaş Yeni Şafak’ın o sorusuna şaştı kaldı!

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 3:33 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 3:33 pm

Gün Başlıyor’da, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin protestolarının anayasal bir hak olduğunu ifade eden Can Ataklı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmeden önce LGBTİ+’ları hakkında söylediklerini hatırlattı. Ataklı, yandaş Yeni Şafak gazetesinin Emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy için “Bu adamı kim korudu” başlıklı manşetini değerlendirdi.

Yeni Şafak’ın haberinin bir bölümü şöyle:

15 Temmuz ihaneti sırasında Bangladeş’te ‘albay’ rütbesiyle askeri ataşe olan Serdar Atasoy, FETÖ’cü şüphesiyle merkeze çekilmesine rağmen basamakları peş peşe tırmanıp tuğgeneral oldu. Bu da yetmedi; 2. Ordu’da ‘Harekât Başkanı’, 5 Ağustos 2020’de Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı yapıldı. Şimdi, FETÖ’nün ‘Cumhurbaşkanına yaver olacaklar’ listesinde de olan Atasoy’u kim veya kimlerin koruduğu soruluyor.

Şüpheli Atasoy’un, 2017 yılında FETÖ soruşturması kapsamında Erzincan’da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Darbeci Cemil Turhan’dan ele geçirilen 139 kişilik Cumhurbaşkanlığı yaver adayı listesinde 10. sırada yer alan Atasoy, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. 2019’da da hakkındaki soruşturma takipsizlikle sonuçlanan Atasoy, 2020 YAŞ kararıyla tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Öte yandan, şüpheli Atasoy, darbe girişiminin ardından Dakka’daki askeri ataşelik görevi sonlandırıldı ve 2016 Kasım’da Türkiye’ye döndü. Kısa süre Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığında bekleyen Atasoy’un, Erzincan’da bulunan 3. Ordu Komutanlığına tayini çıktı. 2017 Ağustos atamalarında 2. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı olan Atasoy, 2020 Ağustos’a kadar da bu görevi sürdürdü. Atasoy, geçtiğimiz 2 Kasım’da da emekli oldu.