Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: Kapitalizm emekçilerin hayatını yok ediyor

Yayın tarihi: 21 Ekim 2022 Cuma 5:20 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 5:39 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kapitalizm hakkında “Her şeyden önce emekçilerin hayatını yok ediyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Uluslararası Emek ve Dayanışma Kongresi’nin açılışında konuştu. Kapitalizme eleştiriler yönelten Bilgin “Reel ekonominin üretimi, kârları arimetrik olarak artıyor lakin finans kapitalizm kârları geometrik olarak artıyor. 2008’de yaşanan ekonomik kriz bunu doğruladı. Bugün de bu devam ediyor. Demek ki kapitalizmin iki insan hayatını tahrip eden bir büyüme modeli var. Her şeyden önce emekçilerin hayatını yok ediyor” dedi.

“İNSANLIĞI TAHRİP EDİYOR”

Vedat Bilgin konuşmasının devamında, “Kapitalizmin sağlıksız büyüme modeli insanlığı tahrip ediyor, emekçilerin hayatını yok ediyor. Pandemi sonrası ortaya çıkan kriz, kapitalizmin sürdürülemez olduğunu ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.
Bilgin, kapitalizm destekçilerine de eleştirilerde bulundu. Bilgin, “Ancak kapitalist sistemin savunucuları, neoliberalizmin bütün bu süreci başarıyla aşmak için önemli bir politika imkanı olduğunu savunan düşünce insanlarının hepsi, aslında bir yalan rüzgarı içinde bütün bu sorunların görülmesini engelleyen çabalar içindeydi” şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin’den asgari ücret ve EYT açıklaması